Stavanger Tennisklubb starter unikt konsept: Ungdomsliga for hobbyspillere

Stavanger Tennisklubb oppretter landets eneste ungdomsliga for tennisspillere mellom 14 og 19 år som bruker idretten som en hobby.

Stavanger Tennisklubb oppretter landets eneste ungdomsliga for tennisspillere mellom 14 og 19 år som bruker idretten som en hobby.

I aldersgruppen mellom 14 og 19 år er frafallet i de fleste idretter stort. En av årsakene til at ungdom velger å slutte i denne alderen er at seriøsitetsnivået stiger. Man må ofte trene hardt og mye for å konkurrere med jevnaldrende, spesielt i mindre idretter. Derfor starter Stavanger Tennisklubb opp en egen ungdomsliga.

– Jeg vet ikke om det er første gangen noe sånt blir startet opp i Norge, men jeg kjenner i hvert fall ikke at et slikt konsept er gjennomført på denne målgruppen tidligere her i distriktet eller andre steder i landet. Vi er spente på hvordan det slår an, sier Henning Frøystein i Stavanger Tennisklubb til Tennis-Norge.

Konseptet går ut på å gi ungdommer mellom 14 og 19 år, som vanligvis ikke spiller turneringer, muligheten til å spille kamper.

– I januar starter vi opp med en lagserie for gutter og jenter fra Stavanger TK, Randaberg TK, Sandnes TK, Bryne TK og Egersund RK. Målgruppe er ungdom i alderen 14-19 år som vanligvis ikke spiller turneringer. Ungdomsligaen kommer til å ha en sosial og uhøytidelig profil, sier Frøystein, og fortsetter:

– Vi tar sikte på å sette i gang en jentepulje og en guttepulje, med seks eller åtte lag i hver pulje. Det blir kamp en gang i måneden fra januar til mai (hovedsakelig søndager) Tre spillere per lag. Hvert lag må ha en lagkaptein. Hver lagkamp består av to singlekamper og en doublekamp. Kampene spilles best av fem super tiebreak. Alle lag får spille på egen hjemmebane to ganger. Serien startes og avsluttes i Stavanger.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788