Casper Ruud

Ruuds kan få revansj fra US Open

Casper Ruud møter en gammel kjenning i første kvalifiseringsrunde i ATP 250-turneringen Stockholm Open.

Casper Ruud møter en gammel kjenning i første kvalifiseringsrunde i ATP 250-turneringen Stockholm Open.

Den norske 18-åringen skal forsøke å kvalifisere seg for turneringen i Stockholm på innendørs hardcourt. Lørdag ble første motstander klar; Simone Bolelli.

Ruud møtte italieneren i andre kvalifiseringsrunde i US Open. Da tapte nordmannen 2-6, 4-6. 32-åringen fra Bologna tapte i kvalifiseringsfinalen etterpå og har ikke spilt mange turneringer siden. For øyeblikket er Bolelli rangert som nummer 196 i verden.

–Tøff turnering
I Stockholm Open er det flere høyt rangerte spiller på startlista. Blant annet spiller Grigor Dimitrov og US Open-finalisten Kevin Anderson turneringen. Ruud håper å kunne bite fra seg.

– Jeg håper det går bra. Stockholm Open er en tøff turnering, men det hadde vært gøy å få et bra resultat på hardcourt – vise at jeg ikke bare spiller grus, selv om jeg har gjort det bra på hardcourt tidligere. Jeg vet at det er tøft, så jeg skal ta en kamp om gangen, sier Ruud til Tennis-Norge.

Etter Stockholm Open venter tre Challenger-turneringer i Sør-Amerika, før en showturnering i Oslo Tennis Arena mot Viktor Durasovic blir avslutningen på sesongen. De siste ukene har unggutten trent, og det er det en klar plan bak. Ruud ble nemlig litt sliten på slutten av sesongen i fjor.

– Jeg har gjort det for å bygge meg opp og være klar for å gå all in de siste fire ukene, samt at jeg ikke blir sliten og lei, som i fjor. Samtidig er det mange som har spilt lenge nå, som kanskje begynner å bli sliten, og da skal jeg være den som står igjen og fighter til siste ball. Det har vært tanken bak en pause nå, sier Ruud.

To kamper
For å gå til hovedrunden i Stockholm Open må Ruud også vinne en eventuell kvalifiseringsfinale. Motstander der blir vinneren i oppgjøret mellom Stefano Napolitano, nummer 164 i verden, eller Illya Marchenko, nummer 204 på ATP-rankingen.

Napolitano er femteseedet i kvalifiseringen, mens Ruud med sin 137.-plass på verdensrankingen er tredjeseedet.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788