Casper Ruud Viktor Durasovic

Ruud og Durasovic møtes til kamp i Oslo Tennis Arena

Ett av årets store høydepunkt i norsk tennis finner sted i Oslo Tennis Arena under Collector Bank Norwegian Tennis Open 11. til 18. november. Da spiller Norges to beste herrespillere mot hverandre i en superduell.

Ett av årets store høydepunkt i norsk tennis finner sted i Oslo Tennis Arena under Collector Bank Norwegian Tennis Open 11. til 18. november. Da spiller Norges to beste herrespillere mot hverandre i en superduell.

Både Viktor Durasovic og Casper Ruud har blitt ansett som store talenter fra ung alder av, men har ikke møttes i kamp siden 2011. Noe av forklaringen er at Durasovic er født i 1997, mens Ruud er født i 1998. Likevel skiller det nesten to år – Durasovic er født tidlig på året, mens Ruud er født sent. De siste årene har duoen god kjennskap til hverandre gjennom spill i Davis Cup, der de mange ganger har spilt double sammen.

– Jeg vil tro dette er en veldig ettertraktet kamp siden vi er de to beste herrespillerne i Norge. Vi har heller ikke spilt mot hverandre siden U14 NM, sier Durasovic, som sammen med Ruud også skal få bryne seg på Alessandro Giannesssi, nummer 130 i verden, men som i juli lå på 84.-plass:

– Planen min er å ta med meg min beste tennis til Oslo etter et flott år hvor jeg blant annet har kommet til min første semifinale i en ATP-turnering, det skjedde i Umag. Mitt langsiktige mål er å fokusere på å nå en topp 50-ranking, sier Giannessi.

– ­Veldig gøy
I de to siste årene av Collector Bank Norwegian Open har det vært muligheter for et møte mellom Ruud og Durasovic på tennisbanen, men det har ikke skjedd. I 2017 blir det derimot en realitet. Det blir en prestisjeduell til glede for mange norske tennisfans.

– Det blir nok veldig gøy. Det er veldig lenge siden jeg spilte mot Viktor sist. Så jeg gleder meg selvfølgelig til å spille på norsk jord igjen – det har jeg ikke gjort i år enda. Det kan bli en bra og morsom måte å avslutte sesongen med noen oppvisningskamper, sier Ruud.

Casper Ruud er blitt en svært populær tennisspiller å følge og er et av de store trekkplastrene i årets Collector Bank Norwegian Tennis Open. En av dem har de siste fire årene stilt i norgesmesterskapet i Frognerparken, men Durasovic spilte hverken i 2014, 2015 eller 2016, årene da Ruud sikret seg NM-tittelen. I år prioriterte Ruud US Open-forberedelser foran NM-et som Durasovic stilte opp i og vant.

Ruud har ikke vunnet
Tennis-Norge har funnet to offisielle kamper mellom Ruud og Durasovic fra U14-nivå og oppover – en i U14 NM i 2011 og en i U14 Tennis Europe-turnering i Sandefjord i 2010. Begge kampene har endt med seier til Durasovic, noe som naturlig nok også kan forklares med aldersforskjellen på nesten to år.

Uansett er turneringsleder Anders Borg strålende fornøyd med å ha sikret seg både Durasovic og Ruud til Collector Bank Norwegian Tennis Open 2017.

– Det er svært gledelig at Casper og Viktor ønsker å spille mot hverandre i forbindelse med turneringen. Vi har hatt et ønske om å få til dette i lang tid og endelig åpnet det seg en mulighet, sier Borg.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788