Malene Helgø

Helgø tapte kvartfinale etter tre timers spill

Malene Helgø tapte første sett, men med heroisk spill snudde 18-åringen kampen og tok seg videre til semifinale i Sverige.

Malene Helgø kjempet heroisk og reddet flere matchballer, men tapte kvartfinalen i Sverige.

Furuset-spilleren var nære ved å ta seg til karrierens andre semifinale på internasjonalt seniornivå. Helgø måtte virkelig kjempe i det som ble en lang og intens duell med flere svært jevnt games i de tre første settene.

Helgø spilte mot Fanny Östlund. Den svenske jenta er andreseedet i turneringen og nummer 533 på WTA-rankingen. I september vant 20-åringen en 15.000-dollarsturnering, men fredag ble den svenske jenta satt på prøve av Helgø.

Svært jevnt
Oppgjøret startet jevnt. Det tok en time og sju minutter før avgjørelsen falt i det første settet. Til tross for å ha hele 18 breakballer mot Östlunds ni, tapte Helgø settet 5-7. Den svenske motstanderen hadde kun to poeng mer i settet.

Også det andre settet ble meget jevnt. Igjen fulgte duoen hverandre som skygger gjennom settet, forskjellen var at i dette settet var det bare totalt fire breakballer og ingen av dem ble vunnet. Likevel tok settet en time og 14 minutter, og det hele endte i tiebreak. Der var Helgø best og vant 7-4. Poengfordelingen i settet ble 48-48.

I det tredje settet endret utviklingen seg. Helgø fikk et tidlig overtak og ledet på et tidspunkt 4-1 Sølvvinneren fra NM klarte ikke å beholde forspranget og Östlund snudde kampen til 5-4. Helgø hadde flere muligheter til å bryte til 5-5, men reddet samtidig fire matchballer. Til slutt var det Östlund som trakk det lengste strået og sikret seg semifinale med 6-4 i sett nummer tre.

Double
Senere fredag skal Östlund og Helgø, som i oppgjøret trolig har slitt hverandre ut, spille semifinale i double sammen mot Miriam Björklund og Jacqueline Cabaj Awad. Totalt varte kampen i tre timer og 17 minutter.

I lørdagens semifinale venter en ny nordisk duell. Da skal Östlund spille mot supertalentet Clara Tauson fra Danmark. 14-åringen spiller bare sin andre internasjonale seniorturnering, men tok seg i den første til semifinale. Dette har hun kopiert i turneringen i Stockholm. På juniorrankingen er den danske jenta nummer 79, men hun er foreløpig urangert på WTA-rankingen.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788