Malene Helgø

Helgø snudde til seier

Malene Helgø fikk en grusom start i en 15.000-dollarsturnering i Sverige, men hentet seg glimrende inn igjen.

Malene Helgø fikk en grusom start i en 15.000-dollarsturnering i Sverige, men hentet seg glimrende inn igjen.

Sølvvinneren fra NM spiller sin første turnering siden starten av september. Helgø spiller nemlig en 15.000-dollarsturnering i Stockholm, der 18-åringen fra Norge er seedet som nummer seks, og dermed har fått noen fordeler i trekningen.

I de to første rundene slipper Helgø å møte seedede spillere, og i den første runden var kvalifiseringsspiller Elena Malygina motstander. 17-åringen fra Estland har aldri tatt et eneste WTA-poeng, men sjokkerte Helgø fra start av.

Malygina gikk nemlig knallhardt ut fra start av, mens Helgø ikke kom skikkelig i gang. Den estiske jenta ledet hele 4-0 i det første settet, men da tok Helgø seg sammen. Furuset-spilleren vant de neste seks gamene og sikret seg settet med 6-4. I det andre settet hadde Helgø bedre kontroll og vant 6-2.

I andre runde venter vinneren i oppgjøret mellom den urangerte 15-åringen Maria Petrovic og urangerte Louise Brunskog. Sistnevnte spiller sin første internasjonale turnering siden 2014. 24-åringen har på sitt beste vært rangert som nummer 715 i 2013.

Også Lilly Elida Håseth forsøkte seg i turneringen i den svenske hovedstaden, men den unge jenta røk ut i første kvalifiseringsrunde.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788