Helgø tennis

Helgø med sterk seier mot svensk talent

Malene Helgø tok seg videre til andre runde av 15.000-dollarsturneringen i Stockholm etter seier mot en bedre rangert svensk spiller.

Malene Helgø tok seg videre til andre runde av 15.000-dollarsturneringen i Stockholm etter seier mot en bedre rangert svensk spiller.

Den norske 18-åringen gjorde en god turnering i forrige uke, men klarte akkurat ikke å ta seg videre fra en jevn kvartfinale. Denne uken har Helgø fått en tøffere trekning i de første rundene, men det hindret ikke Furuset-spilleren å ta seg videre fra første runde.

I forrige uke var Helgø nemlig seedet. Tirsdag måtte hun spille mot sjetteseedede Mirjam Björklund. Den svenske 19-åringen vant en 15.000-dollarsturnering i sommer og var også i en annen finale. I forrige uke tok jenta fra Stockholm seg til semifinale på hjemmebane. På WTA-rankingen er den svenske tennisspilleren nummer 629.

Det første settet i oppgjøret var jevnt, men på 4-4 brøt Helgø til 5-4 og servet inn settet til 6-4. I det andre settet fikk sølvvinneren fra NM det tøft og tapte 2-6, men tok seg sammen og knuste Björklund hele 6-1 i det tredje settet.

Dermed er Helgø videre til andre runde i Stockholm. Der møter hun vinneren i oppgjøret mellom 14-åringene Clara Tauson, som var i finalen i forrige uke, og Klara Milicevic.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788