Ulrikke Eikeri

Eikeri vant over US Open-spiller

Ulrikke Eikeri er klar for hovedrunden i en 80.000-dollarsturnering etter en ny overbevisende seier i USA.

Ulrikke Eikeri er klar for hovedrunden i en 80.000-dollarsturnering etter en ny overbevisende seier i USA.

Jenta fra Nordstrand fortsetter å pynte på den fine statistikken sin den siste tiden. Nå står Eikeri med hele 14 seire på de siste 16 kampene. Tirsdagens seier sikret også den norske jenta en plass i hovedrunden i en 80.000-dollarsturnering.

I tirsdagens oppgjør var det en tøff motstander som sto på den andre siden av nettet. Allie Kick er riktig nok ikke bedre rangert enn nummer 428 i verden, men denne plasseringen har hun oppnådd med å spille turneringer kun fra juni av.

22-åringen måtte nemlig kjempe mot en kreftsykdom fra 2015 til 2017 og gikk to år uten å spille internasjonale turneringer. I comebacket har Kick imponert og i september vant hun tre kvalifiseringskamper i US Open. Dermed fikk den amerikanske jenta spille hovedrunden i turneringen.

Eikeri var derimot bedre enn Kick tirsdag. Oslo-jenta fikk en god start og ledet 4-1 i det første settet. Til slutt sikret hun seg settseieren 6-3. I det andre settet ble det langt jevnere, men på 6-5 fikk 24-åringen ett overtak og etter å ha misbrukt en matchball vant hun settet 7-5.

Nå er Eikeri sikret fem nye ATP-poeng, mens skulle hun vinne første runde vanker det ti poeng ekstra. Motstander i første runde er ikke klar enda, men den norske jenta kan bare møte fire spillere. Potensielle motstandere er tidligere verdensfirer og førsteseedede Francesca Schiavone, nå nummer 91, andreseedede Kateryna Bondarenko, nummer 93 på WTA-rankingen, Taylor Townsend, nummer 113, eller Victoria Duval, nummer 306.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788