Ulrikke Eikeri

Eikeri til sin andre finale på en uke

Ulrikke Eikeri tok seg til årets fjerde finale da hun vant semifinalen i 25.000-dollarsturneringen i Sumter.

Ulrikke Eikeri tok seg til årets fjerde finale da hun vant semifinalen i 25.000-dollarsturneringen i Sumter.

Nordstrand-jenta i virkelig inne i en god periode på tennisbanen. I forrige uke vant Eikeri en 15.000-dollarsturneringen på Hilton Head Island. Lørdag ble 24-åringen klar for finalen i en 25.000-dollarsturnering. Tidligere i år har Eikeri allerede vunnet to 25.000-dollarsturneringer.

Eikeri imponerte stort da hun slo Victoria Rodriguez i kvartfinalen fredag. I lørdagens semifinale var kvalifiseringsspilleren Anna Tatishvili fra USA motstander. 27-åringen er rangert som nummer 602, men var i 2012 nummer 50 på verdensrankingen. Jevnt over har Tatishvili hatt en langt bedre rangering enn nå, men jenta født i Georgia har vært ute med skade fra januar til juni.

Ulrikke Eikeri
Ulrikke Eikeri i aksjon. Foto: Odd-Sølve I. Grannes/Tennis-Norge.

Solid klatring
Mot Eikeri fikk Tatishvili en dårlig start. Den norske jenta tok ledelsen 2-0, men motstanderen født i Georgia utlignet ledelsen. På 5-4 fikk Eikeri to settballer, men Oslo-jenta tok ikke vare på muligheten. Hun fikk derimot nye settballer på 6-5, og denne gangen sikret hun settseier 7-5. Tidlig i det andre settet måtte Tatishvili ha medisinsk timeout og på 3-0 trakk hun seg fra kampen.

Dermed ble Eikeri klar for finale i den amerikanske delstaten South Carolina. Norges beste rangerte kvinnespiller har nå vunnet hele ni kamper på rad. I ingen av disse oppgjørene har Eikeri tapt et eneste sett.

Den flotte prestasjonen vil føre til en solid klatring på WTA-rankingen de kommende ukene. 23. oktober vil hun som finalist trolig klatre til en plass rundt 235.-plass, men en finaleseier gir sannsynligvis en plassering rundt 218.-plass.

Lukrativt
Eikeri har også hatt et lukrativt år på tennisbanen. Så langt har hun spilt inn rundt 160 000 kroner – det uten premiepengene fra turneringen i Sumter.

Taylor Townsend er motstander i finalen. Foto: Shutterstock.com

Om Eikeri går til topps i turneringen avgjøres søndag. Da venter det finale mot Taylor Townsend. Den amerikanske 21-åringen er nummer 128 i verden og har en besteplassering som nummer 94 fra 2015. Så sent som i årets Roland Garros-turnering tok hun seg til andre runde.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788