Ulrikke Eikeri

Eikeri til kvalifiseringsfinale i USA

Ulrikke Eikeri tok en ny seier i to sett og videre til siste hinder før hovedrunden i en 80.000-dollarsturnering.

Ulrikke Eikeri tok en ny seier i to sett og videre til siste hinder før hovedrunden i en 80.000-dollarsturnering.

Den norske 24-åringen tok sin 13 seier på 15 kamper mandag og tok seg samtidig videre fra den andre kvalifiseringsrunden av 80.000-dollarsturneringen i Macon i den amerikanske delstaten Georgia.

I mandagens oppgjør møtte Eikeri amerikanske Caitlin Whoriskey. 29-åringen er nummer 482 i verden og ga Nordstrand-jenta kamp om avansementet. Det første settet gikk nemlig til tiebreak, men Eikeri viste seg sterkest der og vant 7-4. I det andre settet vant den norske jenta 6-3.

Tirsdag venter kvalifiseringsfinale mot Allie Kick. 22-åringen er nummer 428 i verden, men har en besteplassering som 136 fra 2014. Kick spilte ikke en eneste kamp mellom juli 2015 og juni 2017. Pausen kom av medisinske grunner.

Først måtte den unge jenta operere kneet, men under opptreningen annonserte Kick at hun hadde fått en sjelden form for hudkreft. Heldigvis vant den amerikanske jenta sin hittil viktigste kamp i livet og har også kommet tilbake på tennisbanen. I årets US Open gikk hun gjennom kvalifiseringen og nådde hovedrunden. Der ble det tap i første runde for Daria Gavrilova, nummer 25 i verden.

– Jeg er et konkurransemenneske, så det betyr ikke noe hvem du setter meg opp mot. Jeg vil vinne og forventer å vinne. Det betyr ingenting at jeg bare har vært tilbake i fire måneder, jeg spilte mot 25.-seedet eller noe, men jeg forventet å vinne, så det gjør vondt å tape, sa Kick etter å ha blitt slått ut.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788