Ulrikke Eikeri

Eikeri tapte jevn duell mot svenske

Ulrikke Eikeri spilte en god kamp mot den sterke svensken Rebecca Peterson, men måtte se seg slått.

Ulrikke Eikeri spilte en god kamp mot den sterke svensken Rebecca Peterson, men måtte se seg slått.

Den norske 24-åringen er i god form og viste også fredag i kvartfinalen i en 25.000-dollarsturnering i Florence lovende takter, men etter elleve seire på tolv kamper, ble det et tap mot Peterson fra Stockholm i en jevn kamp.

Peterson er fjerdeseedet i turneringen. På WTA-rankingen er den svenske 22-åringen nummer 22, men var for litt over ett år siden nummer 119. Så sent som i september i år kvalifiserte hun seg for hovedrunden i US Open. Svensken er høyt rangert med tanke på at hun har var borte fra tennisbanen fra november til juni. Både i 2014, 2015 og 2016 endte Peterson året blant de 200 beste.

At Eikeri ga motstand var derfor en god prestasjon. Den norske jenta ledet nemlig 2-0 i det første settet, men fikk det tøft utover i settet og tapte 3-6. Også i det andre settet startet Eikeri forrykende. Norstrand-jenta hadde ledelsen 3-0 og 4-1. På 4-1 hadde Eikeri gameball, men Peterson reduserte. Til slutt vant den svenske motstanderen 4-6.

I neste uke spiller Eikeri en 80.000-dollarsturnering i Macon og får dermed muligheten til å bryne seg på nye sterke motstandere.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788