Viktor Durasovic tennis

Durasovic vant Futures-turnering

Viktor Durasovic lyktes søndag med å vinne finalen i Futures-turneringen i Egypt.

Norgesmester Viktor Durasovic lyktes søndag med å vinne finalen i Futures-turneringen i Egypt.

Nordstrand-spilleren tok seniornivået med storm i 2015 da han vant to Futures-turneringer. I 2016 klarte ikke Durasovic å gå til topps i noen turneringer, mens i 2017 har unggutten flere ganger vært nære. En gang har han tapt en finale, mens tre ganger har nordmannen røket ut i semifinalen.

I Egypt har Durasovic spilt imponerende. I semifinalen slo den norske 20-åringen den tsjekkiske veteranen Jan Mertl. Søndag ventet nok en tsjekker, denne gangen Tomas Papik, nummer 486 på ATP-rankingen. 23-åringen vant i forrige uke Futures-turneringen i Egypt.

Søndagens finale ble jevn. Durasovic fikk en tøff start på kampen. Det første settet endte nemlig med seier 6-2 for Papik. Norgesmesteren hevet seg utover i kampen og vant det andre settet 6-3. I det tredje settet holdt duoen følge til 5-5. Da brøt Durasovic til 6-5, og deretter holdt talentet serve. Dermed sikret han seg sin første tittel for sesongen med 7-5 i det avgjørende settet.

Seieren i Egypt sikret unggutten 18 nye ATP-poeng, noe som vil sende Durasovic fra 546.-plass til 516.-plass på verdensrankingen.

Oppdateres med sitater!

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788