Durasovic tennis

Durasovic klar for semifinale etter jevn duell i Egypt

Viktor Durasovic ble fredag klar for semifinale i Futures-turneringen i Egypt.

Norgesmester Viktor Durasovic ble fredag klar for semifinale i Futures-turneringen i Egypt.

Den norske 20-åringen har spilt solid i Afrika denne uken. Torsdag vant han en tøff kamp i tre sett, mens i fredagens kvartfinale ble det seier med knappest mulig margin. Dermed er nordmannen tilbake i sporet hadde han rundt NM. Da tok Durasovic seg til to semifinaler, en før og en etter norgesmesterskapet han gikk til topps i.

Fredagens motstander var Anis Ghorbel. 28-åringen er nummer 743 i verden, men har en besteplassering som nummer 479 for ett år siden. Den rutinerte tunisieren slo i andre runde førsteseedede Youssef Hossam, nummer 330 i verden.

Durasovic spilte en solid kamp og tok føringen fra start av. Nordstrand-spilleren ledet 4-1 og 5-2, og vant til slutt det første settet 6-3. I det andre settet tok unggutten også kommandoen og ledet 3-0 fra start av, men fikk det tøffere utover i settet. Nordmannen tapte 5-7 i tiebreak.

Også det tredje settet ble svært jevnt. Ghorbel begynte desidert best og hadde ledelsen 5-1. Så løsnet det for Durasovic igjen. Norgesmesteren hentet inn hele forspranget, og det hele endte med tiebreak. Der fortsatte Durasovic flyten og vant 7-2.

I lørdagens semifinale venter den tsjekkiske veteranen Jan Mertl. 35-åringen er nummer 439 i verden, men var oppe på 163.-plass tilbake i 2007.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788