Melanie Stokke NM

Stokke klar for sin andre finale i en turnering på 25.000-dollarsnivå

Melanie Stokke får en ny mulighet til å sikre seg karrierens første tittel i en 25.000-dollarsturnering etter å ha vunnet semifinalen i Bagnatica søndag.

Melanie Stokke får en ny mulighet til å sikre seg karrierens første tittel i en 25.000-dollarsturnering etter å ha vunnet semifinalen i Bagnatica søndag.

Norgesmesteren fortsetter å vise god form i 25.000-dollarsturneringen i Italia. Stokke har imponert med å slå flere gode spillere, blant annet Kathinka von Deichmann, nummer 178 i verden, som hindret henne finaleplass i Barcelona i fjor.

Søndag ble den norske 20-åringen klar for finale. På veien mot semifinale har jenta fra Nordstrand ikke tapt ett eneste sett på veien. Semifinalemotstander Michael Honova ga Stokke kamp, men klarte ikke å hindre den norske jenta fra å ta seg til finale, selv om hun skapte trøbbel.

Storspilte
Motstander Honcova er sjetteseedet i turneringen og nummer 290 i verden. 24-åringen fra Slovakia har to ganger tidligere vært i finale på 25.000-dollarsnivå, men det skjedde tilbake i 2012. I år har den slovakiske jenta vunnet en 15.000-dollarsturnering, hennes første tittel siden 2013.

Det ble en jevn og vekslende kamp. Stokke var desidert best i det første settet og lite stemte for Honcova. Oslo-jenta vant sett nummer én 6-1. I det andre settet hang Stokke godt med, men klarte ikke å holde oppe kvaliteten på slutten av settet og tapte 3-6.

Dermed ble det et avgjørende tredje sett. Der startet Stokke dårlig og havnet under 1-3, blant annet på grunn av noen upressede feil. 20-åringen tok seg sammen og hevet spillet sitt. Stokke tok de neste gamene og vant 6-3.

Til tider storspilte Stokke. Norgesmesteren jobbet hardt og spilt godt defensivt. I tillegg hadde hun flere gode vinnere med forehanden. Flere game ble svært jevn, og semifinalen kan ha kostet mye energi foran finalen som går senere søndag.

Italiensk motstand
I finalen møter Stokke vinneren av semifinalen mellom førsteseedede Martina Trevisan og femteseedede Deborah Chiesa. I skrivende stund har Trevisian, nummer 144 i verden, vunnet det første settet. Finalen spilles søndag på grunn av problemer med regnet tidligere i uka.

Finaleplassen vil også gi Stokke klatring på WTA-rankingen. En finaleseier vil gi Nordstrand-spilleren en plass rundt 263.-plass i verden.

 

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788