Melanie Stokke

Stokke har endelig fullt fokus på tennisen: – Jeg tror det blir veldig bra

Melanie Stokke fullførte videregående skole i juni og driver nå kun med tennis. Det håper 20-åringen at kan hjelpe henne å ta det siste steget.

Melanie Stokke fullførte videregående skole i juni og driver nå kun med tennis. Det håper 20-åringen at kan hjelpe henne å ta det siste steget.

Norgesmesteren har tatt videregående skole over fire år. I juni ble hun endelig ferdig med den foreløpige skolegangen. Nå er Stokkes øyne kun rettet mot tennis –  for første gang i karrieren. Det kan være avgjørende for utviklingen.

– Jeg tror det blir veldig bra. Da slipper jeg å fokusere på skolen i tillegg. Jeg kan fokusere fullt på tennis. Jeg får mindre forpliktelser til å komme tilbake skolen for å ha eksamener og tentamener, selv om jeg hadde veldig mye frihet på NTG, sier Stokke til Tennis-Norge.

– Kan dette være det som får deg til å ta et nytt steg?

– Det kan godt være. Nå kan jeg trene mer mengde i uker der jeg tidligere har vært mye på skolen for eksamener, sier Stokke.

Melanie Stokke sikret NM-tittelen i august. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.

Treg start
2017 startet ikke godt for Stokke på tennisbanen. Nordstrand-spilleren tapte flere kamper i 15.000-dollarsturneringer. Slutten av 2016 var heller ikke bra resultatmessig for Oslo-jenta, selv om prestasjonene ofte var god. Det gikk utover spillet på nyåret.

– Det var små marginer i Asia på slutten av 2016. Hvis jeg hadde vunnet flere kamper i Asia, så hadde jeg steget litt på rankingen og fått selvtillit. Selv om jeg spilte bra, og jeg egentlig forstod at jeg var på et høyere nivå, ville det vært avgjørende for meg å vinne der, sier Stokke.

Dermed tok hun fatt på 2017 med litt for lav selvtillit, noe som også gikk utover motivasjonen. Det endte med flere overraskende tap.

– Kanskje gjorde det noe med motivasjonen at jeg tapte på det nivået også. Jeg hadde ikke selvtilliten på det lavere nivået, sier Stokke.

Tok grep
De dårlige resultatene i starten av 2017-sesongen fikk Stokke til å gjøre grep for å finne tilbake til det gode spillet hun viste i store deler av 2016-sesongen. Det fungerte.

– Jeg gjorde grep med å finne ut hva jeg ville med mitt team rundt meg og hvordan jeg skulle få tilbake selvtilliten. Jeg gjorde en endring og tok et oppgjør med meg selv. Da jeg kom til semifinale i Lleida, og da var mye gjort, sier Stokke.

For noen uker senere tok Stokke seg til sin første finale i en 25.000-dollarsturnering og kvalifiserte seg for en 100.000-dollarsturnering, der hun vant en runde. Det har vært viktig for talentet fra Norge.

– Nå føler jeg selvtilliten er tilbake. Jeg er trygg på meg selv og spillestilen min, sier Stokke.

Har et mål
Iløpet av høsten er planen, for det meste, å spille 25.000-dollarsturneringer for Stokke. Det er det en klar plan bak.

– Målet er å gjøre det så bra som mulig på 25.000-dollarsnivå. Jeg vil plukke så mange poeng som mulig. Målet er å vinne en 25.000-dollarsturnering, prøve å etablere seg der, og få seeding i de fleste turneringene der, sier Stokke, som kort tid etter dette intervjuet gikk til topps for første gang i en 25.000-dollarsturnering.

Så langt i år har Stokke spilt nesten utelukkende på grus. Det er også planen videre i 2016.

– Det er grus jeg satser på i høst. Hard court skal jeg satse mot på nyåret, hvis det går etter planen nå i høst, avslutter Stokke.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788