Ruud møter slovak med enormt toppnivå

Casper Ruud møter sterke Martin Klizan i det som er slovakens første kamp på over to måneder i ATP Challenger-turneringen i Roma.

Casper Ruud møter sterke Martin Klizan i det som er slovakens første kamp på over to måneder i ATP Challenger-turneringen i Roma.

Den norske 18-åringen viste tegn til forbedring da han slo Roberto Carballes Baena, nummer 104 i verden, i ATP Challenger-turneringen i Sibiu torsdag. Det var Ruuds første seier mot en høyere rangert spiller siden april i år.

Kommende uke skal Ruud spille en Challenger-turnering i den italienske hovedstanden Roma. I første runde venter Martin Klizan. Slovaken har en besteplassering på ATP-rankingen som nummer 24 i verden fra 2015, men er for øyeblikket rangert som nummer 143.

Noen av årsaken til den lave plasseringen på rankingen er en skadeperiode. Klizan har ikke spilt en eneste kamp siden han måtte trekke seg fra kampen mot Novak Djokovic i Wimbledon. Dermed gikk han glipp av mange viktige poeng, blant annet i US Open. Før skadeperioden var Klizan blant de 50 beste i verden.

Klizan har nemlig flere ganger vist et skyhøyt toppnivå. I Roland Garros ga han Andy Murray kamp i andre runde og vant et sett, mens i Australian Open tvang 27-åringen Stanislas Wawrinka til fem sett. I 2016 vant Klizan to ATP 500-turneringer.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788