Casper Ruud. Tennis-Norge.

Ruud med forløsende seier i Romania

Casper Ruud tok seg til kvartfinale og slo for første gang siden april en spiller rangert høyere enn seg selv.

Casper Ruud tok seg til kvartfinale og slo for første gang siden april en spiller rangert høyere enn seg selv.

Den norske 18-åringen har hatt en relativt tung periode resultatmessig store deler av året. Ruud startet sesongen forrykende med semifinale i ATP 500-turneringen i Rio de Janeiro, men siden har det gått tråere. I semifinalen i Rio hadde Snarøya-gutten matchball mot Pablo Carreno Busta, men tapte til slutt kampen om finaleplass.

Forrige gang unggutten slo en spiller rangert høyere enn seg selv var i ATP 500-turneringen i Barcelona i april. Da ble Radu Albot slått. Moldoveren var på det tidspunktet nummer 81 i verden. I runden etter møtte Ruud spanske Albert Ramos-Vinolas, som da var nummer 19, der han hadde flere settballer, men tapte.

Casper Ruud. Tennis-Norge.
Ruud videre i Sibiu. Foto: Alex Theodoridis/Tennisportalen.

Løsnet?
Nå kan det se ut som det er i ferd med å løsne på tennisbanen igjen for Ruud. Nordmannen møtte spanske Roberto Carballes Baena, nummer 104 på ATP-rankingen, i ATP Challenger-turneringen i Sibiu fredag. 24-åringen har vist god form i sommer med å vinne to Challenger-turneringer, samt et finaletap.

Ruud hadde derimot kanskje et psykisk overtak på den spanske tennisspilleren. I ATP 500-turneringen i Rio vant nemlig stortalentet 6-7 (4-7), 6-4, 7-6 (7-3) i andre runde over Carballes Baena. Også fredag, i oppgjøret i andre runde som ble utsatt torsdag grunnet regnvær, ble det meget jevnt.

I det første settet fikk Ruud tidlig et overtak. 18-åringen brøt på første forsøk og holdt deretter egen serve til 3-0. Likevel brøt Carballes tilbake og utlignet til 3-3. Nordmannen tok seg sammen igjen, og det ble jevnt ut settet, men på 6-5 avgjorde Ruud og tok sett nummer én 7-5. I løpet av settet reddet stjerneskuddet hele seks breakballer.

Sett nummer to ble også jevnt, men igjen fikk Ruud en god start med å sette en breakball på første forsøk i Carballes Baenas første servegame i settet. Denne gangen brøt derimot spanjolen tilbake umiddelbart. Resten av settet ble jevnt, men på 6-5 fikk Ruud en matchball og avgjorde oppgjøret på første forsøk. Unggutten vant kampen 7-5, 7-5.

Kvartfinale fredag
På grunn av at andre runde ble flyttet fra torsdag til fredag skulle kvartfinalen spilles allerede fredag, men grunnet regn også fredag er den flyttet til lørdag. I kvartfinalen venter uansett Maximilian Marterer. Tyskeren er nummer 121 i verden og vant i forrige uke sin tredje Challenger-tittel og den første for året.

Marterer brukte bare en time og 16 minutter på å vinne sin kamp fredag og har kanskje en fordel energimessig. 22-åringen tapte for øvrig ikke et eneste sett da han gikk til topps i forrige uke.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788