Rafael Nadal

Nadal klar for ny Grand Slam-finale

Rafael Nadal startet dårlig, men tok seg til US Open-finalen mot 28.-seedede Kevin Anderson.

Rafael Nadal startet dårlig, men tok seg til US Open-finalen mot 28.-seedede Kevin Anderson.

31-åringen Nadal har vært mye skadd i de siste sesongene. Denne sesongen har spanjolen prestert meget godt, og det var mye følelser involvert da han tok seg til årets tredje Grand Slam-finale.

– Dette har allerede vært en sesong full av følelser. Det betyr alt for med å være tilbake her og i toppen etter år med skader og trøbbel. Vi tror på det vi gjør, og jeg har fremdeles det som skal til. Det er det viktigste for meg, sa Nadal.

Nadal har vunnet US Open to ganger tidligere: I 2010 og 2013. Nå kan han være på vei mot sin tredje finaleseier. Argentineren Juan Martin del Potro ble slått 4-6, 6-0, 6-3, 6–2 i semifinalen natt til lørdag norsk tid. Nadal vant Roland Garros for tiende gang tidligere år, og det var hans 15. Grand Slam-seier. I Australian Open ble det tap for Roger Federer.

Anderson imponerte

I finalen møter Nadal overraskelsen Anderson. 31-åringen fra Sør-Afrika vant 4-6, 7-5, 6-3, 6–4 over Pablo Carreño Busta. Anderson er seedet som nummer 28 i turneringen, mens Nadal for øyeblikket den best rangerte spilleren.

Anderson er det første sørafrikaneren til å spille i en US Open siden 1965. Det er hele 52 år siden.

– Han er en storvokst spiller med en utrolig serve. På dette underlaget spiller han fantastisk. For tiden spiller han sin beste tennis i karrieren, sa Nadal.

Overrasket
Anderson hadde på ingen måte forventet å ta helt til finalen da han startet på turneringen i New York for to uker siden.

– Veien har vært lang, og dette er grunnen til at vi har jobbet så hardt over så mange år. Jeg står foran en enormt vanskelig oppgave, sa Anderson.

Anderson har møtt Rafael Nadal fire ganger i ATP-sammenheng, og hver gang har det endt med tap. I januar var Kevin Anderson ranket som nummer 80 i verden.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788