Juan Martin del Potro

Del Potro slo ut halvskadd Federer – møter Nadal

Juan Martin del Potro spilte en strålende kvartfinale og er videre til semifinale i US Open.

Juan Martin del Potro spilte en strålende kvartfinale og er videre til semifinale i US Open.

Den argentinske 28-åringen var nære ved å ryke ut i fjerde runde. Da slet han med sykdom og lå under 0-2, før han klarte å mobilisere og snudde kampen til seier etter fem sett. At Del Potro for to dager siden hadde spilt en lang kamp med sykdom i ryggen så ikke ut til å prege han onsdag.

Argentineren møtte Roger Federer. Del Potro slo samme mann i US Open-finalen i 2009 og tok sin hittil eneste Grand Slam-tittel, samtidig som han hindret Federer i å ta sin sjette strake seier i turneringen. Federer ønsket revansj onsdag, men Del Potro vant 7-5, 3-6, 7-6 (10-8), 6-4 på nærmere tre timer.

– Jeg føler at dette er hjemmebanen min. Dere får meg til å føle meg glad her, og jeg elsker støtten. Jeg håper dere jubler for meg i semifinalen også. Dette var min beste kamp i turneringen, sa del Potro etter kampen, ifølge The Guardian.

Snytt for duell
Populære Rafael Nadal og Roger Federer har møttes mange ganger i tennishistorien, men aldri i US Open. Mange hadde håpet på at det skulle skje i årets semifinale, men en vond rygg hindret Federer i å spille på sitt beste mot del Potro.

– Jeg er ute av turneringen fordi jeg ikke var i god nok stand hverken fysisk eller mentalt, sa Federer.

For Rafael Nadal gjorde sin del av oppgaven og vel så det. Spanjolen møtte den unge russeren Andrey Rublev, som var sjanseløs. Nadal vant 6-1, 6-2, 6-2.

– Det ville vært en stor opplevelse å møte ham i New York. Det ville vært noe spesielt, noe unikt. Vi har spilt finaler overalt, men aldri her, sa Nadal, før det ble kjent at Federer ikke gikk videre.

Tøff side
Mange tror at vinneren av oppgjøret mellom del Potro og Nadal også blir vinneren av årets US Open. Flere har hevdet at Nadals og del Potros side av tablået er mye tøffere enn på den andre siden. Del Potro må for eksempel slå Dominic Thiem, Federer og Nadal for å ta seg til finale.

På den andre siden er det spanske Pablo Carreno Busta og Kevin Anderson fra Sør-Afrika som møtes. Begge har langt mindre erfaring fra å komme langt i Grand Slam-sammenheng som spesielt Nadal, men også Del Potro.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788