Juan Martin del Potro

Del Potro med utrolig snuoperasjon mot Thiem

Juan Martin del Potro ble knust i de to første settene, men så våknet villdyret og snudde til seier mot Dominic Theim.

Juan Martin del Potro ble knust i de to første settene, men så våknet villdyret og snudde til seier mot Dominic Theim.

Den argentinske tennisspilleren slet med feber og sykdom. Derfor presterte han ikke på topp i starten av kampen mot Thiem. Del Potro fikk medisinsk behandling underveis i oppgjøret og legen fortalte argentineren at feberen var på vei opp. Midtveis i det andre settet hadde Del Potro bare lyst til å gi seg.

– Men da så jeg publikum vente på mer tennis, de ventet på gode forehander, gode server. Jeg tok all den energien og begynte å tenke på å kjempe og ikke gi opp, sa Del Potro, ifølge New York Times.

Syk i to dager
Det skulle bli vendepunktet i kampen. Del Potro ble knust av Thiem i de første settene med 1-6, 2-6, men det var virkelig noe som skjedde med 28-åringen i det tredje settet. Plutselig var det Thiem som virket syk og ble knust 1-6.

– Jeg visste at kampen ikke vil være sånn hele tiden. Hadde han følt seg veldig dårlig, ville han ha gitt seg, så jeg visste at jeg måtte være på hele tiden, sa Thiem.

I det fjerde settet ledet Thiem 5-3 og var to poeng unna seier med 30-0-ledelse, men så ranket det. Del Potro brøt tilbake og sikret tiebreak, der han vant 7-1. Også det femte settet ble jevnt, men Del Potro viste seg å være sterkest og avanserte til kvartfinale med 6-4 i det avgjørende settet.

– Herregud, hva kan jeg si?! Det var en stor duell. Jeg har vært syk i to dager, og jeg kom her og prøvde å spille det beste jeg kunne. Dette er spesielt for meg, sa Del Potro rett etter kampen.

Federer neste
Neste rundes storkamp blir definitivt Roger Federer mot Del Potro. Også sveitseren tok seg videre mandag. For andre gang på rad ble det seier i tre sett, denne gangen over Philip Kohlschreiber med 6-4, 6-2, 7-5. Veteranen ser fram til å møte Del Potro.

– Han var borte så lenge, så det er virkelig flott å se han tilbake i slike kamper. Det var dette han ville komme tilbake til, for å få en slik støtte av publikum, Federer, ifølge ESPN.

Heller ikke Rafael Nadal hadde problemer med å ta seg videre til kvartfinale. Ukrainske Alexandr Dolgopolev ble slått 6-2, 6-4, 6-1.

–Hver kamp, hvert sett jeg vinner gir meg mer selvtillit, sa Nadal etter kampen, ifølge ESPN.

Nadal møter Andrey Rublev, som slo David Goffin mandag, i kvartfinalen. På kvinnesiden slo comebackjenta Kaia Kanepi unge Daria Kasatkina. Amerikanerne Coco Vandeweghe og Madison Keys tok seg videre etter seier over Lucie Safarova og Elina Svitolina. Landskvinnen Jennifer Brady måtte derimot se seg slått av førsteseedede Karolina Pliskova.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788