Davis Cup

Norge mot seeding i Davis Cup

Norge kan få muligheten til revansj mot Danmark i Davis Cup neste år. Også Finland kan bli motstander.

Norge kan få muligheten til revansj mot Danmark i Davis Cup neste år. Også Finland kan bli motstander.

Det norske laget spiller i gruppe to i Davis Cup og gikk i februar videre fra første runde etter 5-0-seier over Latvia. På hjemmebane i Stavanger ble det derimot tap for Danmark. Det danske laget gikk videre til opprykkskamp, men tapte for Sør-Afrika i helga og blir dermed værende i Norges gruppe.

Bedre gikk det for svenskene. Sverige, med brødrene Elias og Mikael Ymer, sikret 5-0-seier over Litauen. Det litauiske laget slo for øvrig Norge i 2016 og sendte Norge til nedrykkskamp mot Luxembourg da, et oppgjør Norge vant og dermed ble Luxembourg sendt ned.

Oppholdet i gruppe tre ble kortvarig for Luxembourg. Det rutinerte laget har rykket rett opp igjen sammen med Irland, Egypt og Zimbabwe. Polen er et av to lag som rykket ned fra gruppe én. Det andre nedrykkslaget er ikke klart enda, men blir taperen av kampen mellom Romania og Israel. Kypros, Madagaskar, Latvia og Monaco rykket ned fra gruppe to.

De øvrige lagene i gruppe to er Estland, Marokko, Tunisia, Tyrkia, Georgia og Slovenia. Norge blir trolig seedet i Davis Cup i gruppe to neste år.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788