Melanie Stokke NM

Stokke overbeviste i første runde: – Alle vil slå meg

Melanie Stokke er den store favoritten på kvinnesiden i NM. I første runde hadde 20-åringen ingen problemer med å ta seg videre.
Melanie Stokke i aksjon. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.

Melanie Stokke er den store favoritten på kvinnesiden i NM. I første runde hadde 20-åringen ingen problemer med å ta seg videre.

Stokke, som er rangert på 292.-plass i verden, har gjort det bra i 2017 internasjonalt med å sette karrierebeste på WTA-rankingen og kommet seg til sin første finale i en 25.000-dollarsturnering. Nå er det NM som gjelder og første runde endte med seier 6-0, 6-0 over Karolina Anna Slabikowska.

– Det var deilig å komme på banen og spille. Det var moro å få kjenne på ballen og se folk rundt meg som heiet på meg. Jeg er nervøs uansett hva som skjer. Nervene er positivt for meg, det får meg til å prestere bedre og gjør meg klar, sier Stokke til Tennis-Norge.

– Tenke på meg selv
Stokke har de desidert beste resultatene internasjonalt av de kvinnelige spillerne i NM og har fått en gunstig trekning. Selv tenker ikke Nordstrand-spilleren noe særlig på presset, men kjenner til utfordringene som følger med.

– Alle vil slå meg, og det får ofte det beste fram i de andre. Jeg må holde nervene i sjakk, og jeg kan ikke bry meg om hva motstanderen ønsker å oppnå. Jeg må tenke på meg selv, sier Stokke.

I fjor var Ulrikke Eikeri, som ikke spiller i år, favoritten i NM, men da tapte hun finalen for Astrid Wanja Brune Olsen. Stokke tror ikke hun kommer til å la seg påvirke noe om hun ikke vinner norgesmesterskapet.

– Det i fjor viste at alt kan skje, og egentlig har det ingenting å si, for hun har gjort det godt internasjonalt etterpå. Det er ikke så big deal, jeg skal bare gjøre mitt beste, sier Stokke.

– Lyst til å vinne
Det betyr likevel ikke at lysten til å vinne ikke er der. Stokke var i finalen i 2012, men tapte for Caroline Mürer Rohde-Moe.

– Jeg har veldig lyst til å vinne. Jeg har ikke gjort det tidligere, sier Stokke, som møter Maren Nordklev i andre runde i norgesmesterskapet i Frognerparken.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788