Melanie Stokke

Stokke knuste tidligere topp 60-spiller

Melanie Stokke er klar for sin andre strake kvartfinale da hun enkelt tok seg videre fra andre runde i 25.000-dollarsturneringen i Italia.
KVARTFINALE: Melanie Stokke klar for kvartfinale i Italia. Foto: Odd-Sølve I. Grannes

Melanie Stokke er klar for sin andre strake kvartfinale da hun enkelt tok seg videre fra andre runde i 25.000-dollarsturneringen i Italia.

Nordstrand-spilleren Melanie Stokke (nummer 299 i verden) cruiset videre i turneringen i Bagnatica torsdag. I første runde møtte hun franske Alize Lim (320) som hun slo 2-0 med settsifrene 6-1 og 6-3. I forkant fortalte hun om hva som skulle jobbes med i denne turneringen.

I andre runde ventet den rutinerte kvalifiseringsspilleren italieneren Alberta Brianti (647). 37-åringen har karrierebeste som nummer 55 i verden tilbake i 2011. I hennes forrige turnering gikk hun helt til finalen i en 15.000-dollarsturnering i Sveits, hvor hun tapte i finalen.

Allerede i første sett kom kvalitetsforskjellen frem mellom de to. Den nybakte norgesmesteren servet bra, og hadde full kontroll på egen serve. Det hadde ikke Brianti. Stokke fikk uttelling på begge bruddmuligheten sine da hun først brøttil 3-1, for så å bryte på nytt til 5-1. På bare en snau halvtime hadde Stokke vunnet første sett 6-1.

I andre sett fortsatte Stokke å dominere, selv om nivået på førsteservingen dalte. Den norske 20-åringen brøt til 2-1 og 4-1 for å ta en tidlig ledelse i andre sett. På stillingen 5-1 avgjorde hun kampen ved å bryte for tredje gang i settet. Dermed tok Stokke nok en seier i strake sett, denne gangen med solide sifre 6-1 og 6-1.

I kvartfinalen kan hun møte langt sterkere motstand. Der møter hun vinneren av oppgjøret mellom Maria Marfutina (496) eller andreseedede Kathinka Von Deichmann (178) fra Liechtenstein.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788