Ulrikke Eikeri og Astrid Wanja Brune Olsen

Sterkt startfelt på kvinnesiden i NM

Nesten alle de beste norske jentene stiller opp i norgesmesterskapet i tennis på kvinnesiden, men en jente må finne seg i å ha favorittstempelet.

Nesten alle de beste norske jentene stiller opp i norgesmesterskapet i tennis på kvinnesiden, men en jente må finne seg i å ha favorittstempelet.

Kun Ulrikke Eikeri mangler av de 18 best rangerte kvinnespillerne i Norge. Det gir dermed et svært tøft startfelt, men det er likevel en spiller som skiller seg ut, akkurat som på herresiden.

FAVORITTEN: Melanie Stokke (20)

Stokke har hatt en god sesong. 20-åringen begynte året dårlig og vant knapt kamper, men har spilt seg opp. Nordstrand-spilleren har blant annet tatt seg til sin første 25.000-dollarsturnering, i tillegg til å gå gjennom kvalifiseringen og nå andre runde i en 100.000-dollarsturnering. På verdensrankingen har talentet gått fra 367.-plass til 299.-plass, noe som er karrierens beste plassering.

UTFORDRERE: Malene Helgø (17), Astrid Wanja Brune Olsen (18) og Andrea Raaholt (21).

Helgø vant NM for to år siden, men deltok i fjorårets utgave på grunn av deltakelse i juniorturneringen i US Open. Nå er hun tilbake og er absolutt en utfordrer. Har i flere kamper vist høyt toppnivå de siste årene, men har slitt med å vinne mange kamper på rad. Imponerte likevel stort da hun tok seg til semifinale i en 10.000-dollarsturnering i Bol i oktober.

Brune Olsen slo for alvor igjennom i 2016. Lå en periode bak Helgø utviklingsmessig, men skjøt fart i 2016. Da spilte hun seg inn på verdensrankingen og ble noe overraskende NM-vinner etter å ha slått Eikeri i finalen. Nå skal hun forsvare tittelen og har et ekstremt høyt toppnivå. Kan slå hvem som helst i NM på sine beste dager.

Raaholt var i fin utvikling i 2016, men valgte plutselig å ta en pause fra tennisen. Er nå tilbake og har vist høyt toppnivå, men har ikke fått resultatene hun har ønsket. Virker ut til å slite med å holde oppe nivået i lange kamper. Kan i likhet med Helgø og Brune Olsen slå de aller fleste i NM på gode dager.

SE OPP FOR: Caroline Mürer Rohde-Moe (25).

Rohde-Moe spilte collegetennis i noen år og holdt godt nivå i denne perioden. Det viste hun blant annet med NM-finale i 2015. I 2016 viste hun gode takter med semifinale i NM, men tapte for Eikeri. Har det siste året studert i Norge og trent ved siden av. 25-åringen har blant annet spilt lagtennis i Sverige og noen Grand Prix-stevner. Vil være overraskende om hun skulle slå Stokke, men ikke umulig at Rohde-Moe kan skape trøbbel for mange andre jenter.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788