Øystein Steiro. jr

Steiro jr. servet seg til TV-kamp: – Håper serven kan gjøre litt skade

Øystein Steiro. jr spilte en glimrende kvartfinale og er klar for semifinale. Også Viktor Durasovic, Christoffer Jansønn Greve og Herman Hagen Høyeraal tok seg videre fra kvartfinale.
Øystein Steiro. jr i aksjon. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.

Øystein Steiro. jr spilte en glimrende kvartfinale og er klar for semifinale. Også Viktor Durasovic, Christoffer Jansønn Greve og Herman Hagen Høyeraal tok seg videre fra kvartfinale.

25-åringen er en skikkelig NM-spiller. I 2013 vant Steiro jr. norgesmesterskapet, mens i 2014 var han i finale og i 2015 ble det semifinale. I 2016 stilte han ikke opp i singleklassen, men vant double sammen med Fredrik Ask. I torsdagens kvartfinale servet han regjerende juniormester Peter August Jebsen Anker av banen med 6-2, 6-0.

– Jeg spilte veldig bra. Jeg servet veldig bra og forehanden satt som bare det, jeg beveget meg bra. Fysikken er på plass og har fått trent mye selv om jeg jobber fulltid. Jeg spilte bra i andre runde tidligere torsdag, da løsnet det litt, sier Steiro jr. til Tennis-Norge.

Durasovic neste
I semifinalen, som blir sendt direkte på NRK, møter Steiro. jr toppseedede Viktor Durasovic som slo Joachim Andreas Schaefer 6-1, 6-0.

– Jeg spiller ganske greit, jeg har gjort det jeg skal så langt. Det ble kanskje litt mer spill i denne kampen, men det har så og si vært problemfritt, selv om det var litt tøffere i dag. Kult med TV-kamp, men kommer nok ikke til å tenke så mye på, sier Durasovic til Tennis-Norge.

Tidligere norgesmester Steiro jr. ser fram til duellen mot Durasovic, som til vanlig spiller på et høyt internasjonalt nivå.

– Jeg håper serven kan gjøre litt skade mot Durasovic også, men han har en sykt god spiller, så vi får se. Det blir gøy, uansett. Jeg hadde ikke noe særlige forventninger da jeg kom hit, sier Steiro jr.

Høyeraal og Greve
I den andre semifinalen spiller Herman Høyeraal og Christoffer Jansønn Greve. Førstnevnte slo andreseedede Fredrik Ask 6-7 (7-9), 6-1, 6-2. Ask slet med en skade i ryggen underveis i kampen, noe som hemmet han. Likevel gjorde 15-åringen Høyeraal en god kamp.

– Det var på samme nivå som i kvartfinalen, jeg er fornøyd med dette. Jeg har aldri spilt mot Greve tidligere og heller ikke sett han spille, så det blir spennende, sier Høyeraal til Tennis-Norge.

Greve tok på sin side sin tiende seier på tolv dager på norsk jord. Paradis-spilleren har virkelig imponert de siste to ukene, kun Simen Sunde Bratholm har slått Greve denne perioden. I kvartfinalen ble Johannes Foss Abrahamsen slått 6-2, 6-7 (5-7), 7-6 (7-3).

– Det kunne ikke blitt så mye jevnere. Jeg spilte strålende i det første settet, det beste i hele turneringen, så hever han seg, og jeg faller kanskje litt, blir litt sliten mentalt, men veldig fornøyd med at jeg klarer og snu det og at jeg kommer tilbake, sier Greve til Tennis-Norge.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788