Casper Ruud

Ruud slått av tidligere topp 40-spiller i US Open

Casper Ruuds drøm om å nå hovedrunden i årets Grand Slam-turnering i US Open er over for denne gang.
Casper Ruud i Paris. Foto: Espen Hildrup, NTF.

Casper Ruuds drøm om å nå hovedrunden i årets Grand Slam-turnering i US Open er over for denne gang.

Casper Ruud (nummer 110 i verden) fortsatte torsdag jakten på en plass i hovedrunden i Grand Slam-turneringen US Open. I første kvalifiseringsrunde leverte den norske profilen en solid kamp mot Dmitry Popko (195).

– En utrolig deilig seier under tøffe forhold. Utrolig varmt og fuktig her. Casper leverer en sterk og god kamp, skrev teamet til Ruud på hans Facebook-side.

Torsdag ventet en langt mer rutinert motstander på andre banehalvdel for den norske 11.-seedede unggutten i 31 år gamle Simone Bolelli (218). Italieneren har karrierebeste som nummer 36 i verden tilbake i 2009.

Bolelli rystet Ruud
Allerede i første game skulle italieneren settet standarden. Bolelli brøt Norges høyest rankede tennisspiller i første game. Ruud hadde store problemer på egen serve gjennom første sett hvor han fikk seks bruddmuligheter i mot, mens nordmannen aldri truet Bolellis serve. Dermed måtte Ruud gi tapt 2-6 i første sett på 26 minutter.

Unggutten fra Snarøya fikk med norske øyne heldigvis en bedre start på andre sett. Ruud holdt egen serve, og spilte seg til en bruddmulighet på Bolellis første serve. Ruuds første bruddmulighet fikk han dessverre ikke uttelling på. I gamet etter gjorde Bolelli det Ruud ikke klart å gjøre, få uttelling på bruddmuligheten. Ruud fikk da en lang vei tilbake for å holde liv i drømmen om spill i hovedrunden i US Open.

Ruud hevdet seg
Selv om Ruud fikk en brutal start på kampen, klarte han å komme bedre med i andre sett. Men da Bolelli fikk det første bruddet i andre sett, måtte nordmannen på offensiven for å bryte tilbake. Stillingen stod 5-4 til Bolelli i andre sett, hvor Ruud måtte bryte for å bli værende i US Open.

Italieneren gikk opp til 30-0, men Ruud utlignet kjapt til 30-30. Den tidligere topp 40-spilleren kom til match ball, som Ruud klarte å vinne til deuce.  Bolelli fikk nok en match ball, men nordmannen leverte igjen da det gjaldt som mest. Match ball nummer tre klarte han ikke å redde. Simone Bolelli kunne strekke hendene i været og ta plass i tredje kvalifiseringsrunde i US Open. Bolelli vant i strake sett med settsifrene 6-2 og 6-4.

Casper Ruud er dermed utslått av årets  versjon av Grand Slam-turneringen US Open. Nordmannen får 10.900 dollar i premiepenger for å ha nådd andre kvalifiseringsrunde.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788