Caroline Mürer Rohde-Moe

Rohde-Moe mot førsteseedet i semifinalen igjen

I NM i 2016 spilte Caroline Mürer Rohde-Moe mot Ulrikke Eikeri. Fredag venter Melanie Stokke i semifinalen.
Caroline Mürer Rohde-Moe i Frognerparken. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.

I NM i 2016 spilte Caroline Mürer Rohde-Moe mot Ulrikke Eikeri. Fredag venter Melanie Stokke i semifinalen.

25-åringen har igjen spilt et glimrende norgesmesterskap. Utenom et litt trøblete første sett i andre runde, har det gått knirkefritt for Rohde-Moe. I kvartfinalen ble Lily Elida Håseth slått 6-1, 6-2.

– Jeg visste at jeg måtte prøve å være mer aggressiv mot Lily. Jeg ville bygge på det andre settet fra andre runde runde, da spilte jeg egentlig veldig bra. Jeg klarte å spille mer avslappet i kvartfinalen med lave skuldre. Jeg visste at jeg måtte spille bra for å henge med mot Lily, sier Rohde-Moe til Tennis-Norge.

Stokke sliter med skade
Stokke slo på sin side talentet Hedda Gurholt i kvartfinalen. 20-åringen begynte solid, men fikk det tøffere i det andre settet. Det ble likevel en komfortabel seier. I andre runde slo Nordstrand-spilleren Maren Nordklev 6-1, 6-1.

– Jeg synes at jeg har spilt til tider god tennis, men jeg ser at det er noe jeg må forbedre. Jeg må komme i enda bedre tennisform. Jeg har ikke fått spilt så mye de siste dagene, så jeg må komme inn i det, sier Stokke til Tennis-Norge.

I oppgjøret mot Gurholt spilte Stokke med tape på låret. Det skal ikke handle om noe alvorlig.

– Det kom ut av det blå. Jeg skjønte ikke helt at det kom, men det er en del av gamet. Jeg har fått behandling. Det er noe som kommer noen ganger, men det hindrer meg ikke, sier Stokke.

Kjenner hverandre
Stokke og Rohde-Moe kjenner hverandre godt på tennisbanen. De har både spilt mot hverandre og trent sammen. Begge gleder seg til semifinale med NRK på plass.

– Jeg gleder meg veldig til å spille i morgen. Jeg har ingenting å tape. Jeg håper bare at jeg kan legge opp en god spilleplan. Jeg har trent litt med Melanie og vet at hun har veldig godt trykk. Nøkkelen blir å ha god lengde for å henge med, sier Rohde-Moe, som får skryt tilbake:

 

– Det kommer til å bli spennende. Jeg har spilt mot henne før, og hun er en god fighter. Jeg vet hvordan jeg skal spille mot henne, sier Stokke.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788