Malene Helgø

Kvartfinaletap for Helgø i Nederland

Malene Helgø klarte ikke å sørge for nok en ny overraskelse i 15.000-dollarsturneringen i Rotterdam. 
PÅ VEI OPP: Malene Helgø leverte en god turnering i Rotterdam som resulterte i en kvartfinale. Foto: Odd-Sølve I. Grannes

Malene Helgø klarte ikke å sørge for nok en ny overraskelse i 15.000-dollarsturneringen i Rotterdam. 

17 år gamle Malene Helgø (nummer 820 i verden) har imponert den siste tiden i Nederland. Tirsdag ble det seier i en marathon-kamp mot Phillis Vanenburg (861) fra vertsnasjonen. Torsdag snudde hun for andre kamp på rad til seier, da mot langt høyere rankede Albina Khabibulina (666) fra Usbekistan.

Fredag var det duket for kvartfinale. Der ventet den danske tredjeseedede jenta Karen Barritza (505). Den danske 25-åringen var på hugget allerede fra start mot Helgø. Barritza brøt Furuset-spilleren både i første og tredje game for å ta en tidlig ledelse. Helgø skulle allikevel svare med å bryte danskens tre neste games, men hun klarte samtidig ikke å holde egen serve. Den tredjeseedede dansken rodde i land første sett 6-4 på i underkant av en times spill.

Andre sett startet heller ikke bra for den norske jenta. Barritza brøt Helgø umiddelbart, og på stillingen 4-2 brøt dansken på nytt. Helgø prøvde forgjeves å svare med å bryte til 3-5, men måtte gi tapt 3-6 da Barritza ble for sterk.

Det var en god turnering av Helgø, og kvartfinaletapet gir 17-åringen to nye ATP-poeng.

Les også: Det så bra ut for Stokke i kvartfinalen – men så snudde det

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788