Malene Helgø

Knallseier for Helgø i Rotterdam

Malene Helgø snudde for andre kamp på rad til seier i 15.000-dollarsturneringen i Rotterdam.
KNALLSEIER: Malene Helgø videre i Rotterdam. Foto: Neal Trousdale.

Malene Helgø snudde for andre kamp på rad til seier i 15.000-dollarsturneringen i Rotterdam.

Den norske 17-åringen tok seg videre i Nederland på tirsdag da hun vant en marathon-kamp mot Phillis Vanenburg (nummer 861 i verden) fra vertsnasjonen. Helgø (820) havnet under etter første sett i den kampen, men snudde til seier.

I andre runde ventet det på papiret tøffere motstand for Helgø. Albina Khabibulina (666) fra Usbekistan ble Helgøs motstander i andre runde. Khabibulina slo femteseedede Yana Morderger (571) i første runde.

Helgø havnet bakpå
Furuset-spilleren fikk en god start på kampen da hun brøt usbekeren for å gå opp til en tidlig 3-1 ledelse. Da svarte Khabibulina med å bryte tilbake umiddelbart. Begge spillerne brøt hverandre en gang til før den den 25 år gamle usbekeren fikk sitt tredje brudd i settet. Dermed var det Khabibulina som stakk av med første sett 6-4.

Helgø hadde problemer med førsteservene sine i første sett, men det skulle bedre seg i andre sett. Da første sett var svært jevnt, skulle ikke det andre bli like jevnspilt. Helgø klarte å holde egen serve etter de mange bruddene i mot i første sett. På stillingen 4-3 i andre sett, som Helgø måtte vinne, kom det avgjørende bruddet til 5-3. Helgø tok andre sett 6-3 for å holde liv i turneringsspillet.

Snuoperasjonen komplett
Det var Khabibulina som så ut til å ha flyt i begynnelsen av det tredje og avgjørende settet. Men da det var Helgø som fikk det første bruddet på stillingen 2-2, så det lovende ut med norske øyne. Momentumet så ut til å ha skiftet i den norske jentas favør. Helgø brøt usbekeren til 5-2, men ble umiddelbart brutt tilbake. Men Helgø avgjorde kampen i neste game til 6-3.

Dermed snudde Helgø sin andre kamp på rad i Rotterdam, og avanserer til kvartfinalen etter settsifrene 4-6, 6-3 og 6-3 mot langt høyere rankede Khabibulina. I kvartfinalen er venter den danske tredjeseedede jenta Karen Barritza (505).

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788