Helgø tennis

Helgø snudde til seier i Rotterdam

Malene Helgø kjempet seg videre fra marathon-kamp i første runde i 15.000-dollarsturneringen i Nederland.
ANDRE RUNDE: Malene Helgø avanserte på vegne av hjemmehåp i Rotterdam. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.

Malene Helgø kjempet seg videre fra marathon-kamp i første runde i 15.000-dollarsturneringen i Nederland.

Helgø (nummer 820 i verden) startet sitt turneringsløp i hovedrunden i Rotterdam tirsdag formiddag. I første runde var motstanderen 19 år gamle Phillis Vanenburg (861) fra vertsnasjonen. Den norske 17-åringen fikk ingenting gratis i kampen som varte i godt over tre timer.

Les også: Helgø ferdig med juniorspill – tar fatt på seniorkarrieren for alvor

Furuset-spilleren fikk en god start på kampen med å bryte nederlenderen allerede i andre game. Bruddet ble dog kontret av Vanenburg i neste game. Siden brøt begge spillerne hverandre frem og tilbake, men det var til slutt nederlenderen som tok første sett 6-4 i et jevnt første sett.

Helgø hadde problemer med servene i første sett, men det ble bedre over i andre sett. Trenden med å bryte hverandres servegames skulle bare fortsette. Andre sett varte i hele 76 minutter før Helgø til slutt holdt turneringspillet i livet med å vinne på tiebreak 7-6 (7-5).

Dermed skulle det hele avgjøres i et tredje sett. Der ble det synlig at det var Helgø som hadde mest krefter igjen. Den norske jenta gikk opp i en 4-1 ledelse som skulle vise seg å holde helt inn. Helgø vant første runde med settsifrene 4-6, 7-6 (7-5) og 6-3.

I andre runde møter den norske 17-åringen vinneren av oppgjøret mellom Albina Khabibulina (666) og femteseedede Yana Morderger (571).

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788