Roger Federer

Federer etter sliteseieren: – Mye positivt å se på

Roger Federer fikk virkelig kjørt seg i første runde av US Open 2017 mot en 19 år gammel amerikaner.

FORBEREDELSE: Roger Federer fortalte at fokuset var på å holde ryggen i sjekk før US Open. Foto: Ian Gampon (Flickr: Backhand) [CC BY 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], via Wikimedia Commons
Roger Federer fikk virkelig kjørt seg i første runde av US Open 2017 mot en 19 år gammel amerikaner.

Den 36 år gamle sveitseren er en av de største favorittene til å vinne Grand Slam-turneringen i New York City, men den fem ganger tidligere vinneren av turneringen overbeviste ikke i første kamp. Federer møtte det amerikanske stortalentet Frances Tiafoe (nummer 70 i verden) i første runde. Det skulle bli langt jevnere kamp enn ventet på forhånd.

– I første sett så jeg og følte litt for å finne ut hvor langt jeg kunne strekke meg. Men jeg fikk aldri noen smerter og var ok. Da jeg lå under 0-1, tenkte jeg at kampen starter her. Da jeg utlignet til 1-1, tenkte jeg at det var best av tre sett. I femte sett tenkte jeg; flott, jeg er fortsatt med i kampen. Jeg prøver alltid å ha en positiv mentalitet, sa Federer på pressekonferansen etter kampen.

Etter over to og en halv times spill kunne Federer endelig puste lettet ut. Tiafoe sjokkerte nemlig sveitseren med å vinne første sett. Det var allikevel veteranen som avanserte etter fem sett med sifrene 4-6, 6-2, 6-1, 1-6 og 6-4.

– Jeg hadde håpet å starte bedre. Jeg synes allikevel det er mye positivt for meg å se på. Det at jeg kom meg gjennom en kamp på fem sett, med de forberedelsene jeg hadde. Og jeg var definitivt heldig som spilte i kveld på grunn av regnet, mens mange andre ble flyttet til i morgen. Det ville vært vanskeligere for meg.

Regnet gjorde at de fleste kampene ble flyttet til onsdag, men verdensener Rafael Nadal var en av de få som fikk spille tirsdag. Etter et jevnspilt første sett vant spanjolen 7-6 (8-6) på tiebreak. I de to neste settene kom han bedre i gang og vant 6-2 og 6-2 for å vinne i strake sett.

På kvinnesiden var ikke de seedede spillerne like heldige. Den regjerende mesteren Angelique Kerber (6) fikk en sjokkexit da hun tapte i strake sett 3-6 og 1-6 for Naomi Osaka (45).

– Jeg synes hun tok sin muligheter og spilte en veldig god kamp. For meg var det definitivt ikke min beste dag eller kamp, konkluderte Kerber ifølge BBC.

28. seedede Lesia Tsurenko var den andre seedede spilleren som røk ut tirsdag ettermiddag. Hun tapte mot Yanina Wickmayer (129). Førsteseedede Karonlian Pliskova vant enkelt 2-0, mens den 12. seedede Roland Garros-vinneren Jelena Ostapenko gikk videre etter tre sett.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788