Alexander Zverev tennis

Ekspertene mener unggutta kan ta steget i US Open

Man finner ingen av finalistene fra fjorårets Grand Slam-turnering i årets tablå. Det kan åpne muligheten for den yngre generasjonen.

SJANSE: Ekspertene mener Alexander Zverev kan få sjansen sin nå i US Open. Foto: AV Steven Pisano from Brooklyn, NY, USA [CC BY 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], via Wikimedia Commons
Man finner ingen av finalistene fra fjorårets Grand Slam-turnering i årets tablå. Det kan åpne muligheten for den yngre generasjonen.

I 2015 vant Novak Djokovic (nummer 5 i verden) US Open, og i 2016 tapte serberen finalen mot Stan Wawrinka (4). Verken Djokovic eller Wawrinka blir å se på tennisbanen i New York City. Lørdag kveld måtte også andreseedede Andy Murray (2) kaste inn håndkleet grunnet skadeproblemer.

– At de er ute betyr at det åpner seg litt for de yngre. Det er mange år siden sist. Det har for det meste vært de samme navnene som har gått igjen. Nå kan det plutselig bli de unge som kommer opp, sier Eurosports kommentator Ola R. Bentzen til Tennis-Norge.

Det er også denne usikkerheten om hvem man får se i de siste rundene som Bentzen gleder seg mest til i årets US Open.

– Det er mer åpent enn det har vært de siste 5-10 årene. Det er aldri moro med skader, men da må man se på mulighetene. Det blir gøy å se på hvem som tar steget, og kanskje vi får en litt overraskende finale.

Ekspertenes favoritter
Eurosport-kommentator, Christer Francke, har også delt sine tanker før turneringsstart mandag. Han har en gammel kjenning som favoritt til å gå hele veien.

– Man kan si at det er duket for Nadal og Federer igjen, men de kan ikke i finalen fordi de begge er på øvre halvdel av tablået. Det kan bli en av de, også blir spennende å se hvem som blir den andre i en eventuell finale, sier Francke til Tennis-Norge.

Eurosport-eksperten venter stadig på at den nye generasjonene skal ta over, men holder en knapp på 36 år gamle Roger Federer (3) hvis han holder seg skadefri.

– Hvis han er 100 % i ryggen er han favoritt, selv om det er litt mye å forvente tre Grand Slam-titler i år når man er 36 år. Han er best på de raske dekkene, da må han nesten få være favoritt selv om Rafael Nadal er verdensener. Jeg tror Nadal synes det er verre å ha Federer på sin halvdel enn motsatt, utdyper Francke.

Kollega Bentzen mener også Federer har en god sjanse på hard court, men tror det vil stå mellom sveitseren, Nadal og Grigor Dimitrov (9).

Mange unge som kan ta steget
Bentzen mener at det er en unggutt som kan ta steget og utfordre om tittelen.

– Alexander Zverev (6) virkelig gå langt. Han kan få det til nå. Dimitrov gjorde det bra i Australian Open, hvor han kom til semifinalen. Er han i form kan han vinne. De to kan utfordre Nadal og Federer i år.

Kollega Francke er helt enig i at det kan være duket Zverev.

– Jeg har sagt at det er på tide med en ny vinner. Den yngre generasjonen trenger ikke å ta over snart, men de må begynne å vinne litt. Spesielt 20 år gamle Zverev som har vist best takter. Det er fortsatt de gamle som er eldst som har mest erfaring og er best. Det er litt rart da unggutta bør være sprekere.

– Jeg har Zverev som en liten underdog, men han må skjønne å spille best på fem sett. Han har ikke prestert i Grand Slam-sammenheng, så det er et spørsmål om han greier å få til noe der. Spillmessig har han vunnet mange turneringer of slått de beste mange ganger nå. Det burde være litt duket for han med en god serve og hurtig spill som passer på de raske dekkene i New York, forteller Francke.

Eurosports kommentatorer gleder seg til tennis igjen etter en lang pause fra Wimbledon, og sier at turneringen er et øydepunkt i idrettssammenheng. Francke og Bentzen blir begge å høre under kampene fremover på Eurosport som sender turneringen. Mandag 28. august braker det løs.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788