Viktor Durasovic og Herman Høyeraal

Durasovic ble norgesmester: – Det var litt nerver

Viktor Durasovic sikret seg sin første NM-tittel for seniorer, men hadde en nervøs start på oppgjøret mot Herman Høyeraal.
Viktor Durasovic vant NM-finalen. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.

Viktor Durasovic sikret seg sin første NM-tittel for seniorer, men hadde en nervøs start på oppgjøret mot Herman Høyeraal.

Den norske 20-åringen har hatt full kontroll hele uka i Frognerparken fram mot finalen. Også i finalen mot 15-åringen Herman Hagen Høyeraal var Durasovic storfavoritt, men unggutten taklet favorittstempelet og ble norgesmester.

– Det føles bra. Jeg har ikke vunnet NM for seniorer tidligere, så det kjennes bra ut det, sier Durasovic til Tennis-Norge etter kampen.

Ingenting å tape
Høyeraal la før kampen alt presset over på Durasovic. 15-åringen hadde ikke helt forventet finalen i forkant av mesterskapet, men imponerte alle underveis i uka. I starten av oppgjøret så Durasovic preget ut og motstanderen hadde muligheten til å få et tidlig break. Det skjedde ikke, men Høyeraal hang likevel bra med i starten.

– Det var en god del nerver i starten av det første settet, som kanskje var litt tydelig. Jeg spilte litt shaky, men så løsnet det litt, sier Durasovic til Tennis-Norge.

Herman Hagen Høyeraal tapte NM-finalen. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.

Etter hvert fikk Durasovic kontroll på nervene og vant det første settet 6-4. I sett nummer to ble det langt enklere, men Høyeraal unngikk å gå av banen uten å vinne et eneste game i settet og tapte 1-6.

– Det er klart at en slik finale hvor det kommer mennesker, og de har fått til et så bra arrangement, så blir det nerver. Jeg synes jeg klarte å takle det helt ok, og det tar jeg med meg videre, sier Durasovic.

Imponert
Høyeraal skal senere i mesterskapet spille U16-klassen, der han er storfavoritt, er så langt

fornøyd med både NM og finalen, mildt sagt.

– Det har vært en veldig bra turnering. Han var hakket bedre i dag, jeg gjorde det jeg kunne. Tempoet og erfaring ble forskjellen. Jeg begynte bra, men jeg tror han var nervøs og så kom jeg inn i det, sier Høyeraal, som fikk skryt av Durasovic.

– Han fikk spilt ganske bra, slapp seg løs og gjorde det han burde, bare gå for det, skrøt Durasovic etter kampen.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788