Illustrasjon tennis

Dette er NM-favorittene i herreklassen

En storfavoritt, men flere som kan overraske i Casper Ruuds fravær i norgesmesterskapet i tennis.

En storfavoritt, men flere som kan overraske i Casper Ruuds fravær i norgesmesterskapet i tennis.

Norges beste rangerte herrespiller og norgesmesteren de tre siste gangene, Ruud, stiller ikke årets mesterskap. Dermed blir NM-tronen ledig og en spiller skiller seg ut i kampen om å bli den neste norgesmesteren i herreklassen. I vinnerpotten ligger en NM-tittel, der semifinalene og finalene blir sendt direkte på NRK.

FAVORITTEN: Viktor Durasovic (20).

Foto: Viktor Durasovics Facebook-side.

Durasovic må finne seg i å være NMs store favoritt. 20-åringen er deltakeren i NM på herresiden med de desidert beste resultatene internasjonalt. Senest for to uker siden tok unggutten seg til semifinale i en Futures-turnering og er den eneste som ukentlig spiller på et internasjonalt seniornivå. Derfor er det ingen tvil: Nummer 517 på ATP-rankingen er mannen å slå i årets mesterskap.

UTFORDERE: Simen Sunde Bratholm (18) og Fredrik Ask (26).

Sunde Bratholm har kommet langt siden NM i fjor. Da ble han tidlig slått ut, men halvåret etter gikk det bare en vei med to turneringsseire på juniornivå og tre gode Futures-turneringer i Oslo. Det sørget for et selvtillitsboost. Etter dette har også Bratholm vunnet de fleste kamper mot norske spillere og vant Hardhausen denne uken. En sterk server som liker å spille korte poeng. Kan Bratholm takle det å være en het finalekandidat?

Ask var tapende finalist i NM i fjor og viste i starten av kampen mot Ruud hvilket maksnivå han har inne. Hadde en god periode i ettertid og tok poeng i Futures-turneringene i Oslo. Var heller ikke langt fra å vinne flere av kampene han tapte der. Solid spiller som takler et høyt tempo og kan stå i lang ballvekslinger. Har potensial, men venter fortsatt på sitt store gjennombrudd. Lite svakest tegn da han tapte semifinalen i Hardhausen, men kan ofte gå på overraskende tap om motivasjonen ikke er på topp. En NM-tittel i single ville vært et godt steg på veien.

SE OPP FOR: Rana-Roop Singh Bhullar (19), Nils Ellefsen (23), Øystein Steiro jr. (25), Eirik Sars Grøner (20) og Christoffer Jansønn Greve (22).

Rana-Roop Singh Bhullar

Singh Bhullar har gått sitt første år på college i USA det siste året. Der virker det ut som 19-åringen har tatt steg. Bhullar vant nemlig Grand Prix-stevnet i Fredrikstad i sommer og kvalifiserte seg for en Futures-turnering i Marokko. Unggutten er en mann å se opp for i årets mesterskap.

Ellefsen var i NM-finalen i 2015 og ble kalt opp til Davis Cup-laget i 2016, men måtte trekke seg. 23-åringen spiller collegetennis i USA og holder fortsatt et høyt nivå. Ikke spilt turneringer i Norge i 2017, men viste også i 2016 at han var bedre enn mange spillere i Norge. Stilte derimot ikke i NM i fjor.

Steiro jr. viste god tennisform under NM for lag i år. Da slo han blant andre norgesmesteren innendørs, Joakim Karlsson. Spilte ikke singleturneringen i NM i fjor, men vant doubleturneringen sammen med Fredrik Ask. Ingen tvil om tennistalentet, men trener han nok til å virkelig bli en utfordrer?

Sars Grøner spiller også collegetennis til vanlig. Slår mange norske spillere, spesielt flere av de som er yngre enn han. Har vunnet en Grand Prix-turnering i sommer, men har blitt slått av Singh Bhullar i to turneringer også. Absolutt en utfordrer.

Jansønn Greve har egentlig ikke så mye resultater å vise til i Norge og må faktisk spille kvalifisering for å nå hovedrunden. Det kommer i tillegg til en tøff turnering tidligere i uka. Da tok han seg helt til finale etter å ha slått Ask i semifinalen og vant ett sett i finalen mot Sunde Bratholm i femsettsturneringen Hardhausen. Hadde også noen gode kamper i lag-NM. En mann å se opp for årets mesterskap om han har litt hell i trekningen.

Ellers er Peter August Anker og Johannes Foss Abrahamsen kandidater til å gjøre det bra, i tillegg til eventuelle wildcard. Kanskje Joachim Bjerke, Jacob Eskeland og Sebastian Hawken dukker opp når NM starter mandag?

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788