Casper Ruud

Briljant Ruud videre i US Open

Casper Ruud hadde få problemer å ta seg videre til andre kvalifiseringsrunde i US Open.
IMPONERTE: Casper Ruud styrte til seier mot Dmitry Popko. Foto: Odd-Sølve I. Grannes

Casper Ruud hadde få problemer å ta seg videre til andre kvalifiseringsrunde i US Open.

Det norske US Open-håpet ble trukket mot kasakhstaneren Dmitry Popko (nummer 195) i første kvalifiseringsrunde i jakten på spill i hovedrunden. 20 år gamle Popko er sammen med Ruud (110) en del av den neste generasjonen man må se opp for i tennis-verden. Tirsdag kveld var det opp til de to talentene å finne ut hvem som fikk navnet sitt i andre kvalikrunde i Grand Slam-turneringen.

Ruud best ut
Med norske øyne kunne man ikke bedt om en bedre start da Ruud brøt kasakhstaneren allerede i første game. Spillerne holdt deretter egen serve. Det var ikke før på stillingen 4-3 til Ruud at Popko spilte seg til sin første bruddmulighet. Kasakhstaneren spilte seg til tre bruddmuligheter, men da svarte den norske 18-åringen med å ta de neste fem poengene for å vinne gamet til 5-3 ledelse. Ruud vant første sett 6-4 på 41 minutter.

Overlegen Ruud i andre sett
Andre sett startet med nok et Ruud-brudd på Popkos første servegame i settet. Unggutten fra Snarøya traff godt med servene, og Popko kom ikke til en eneste bruddmulighet i hele settet. Nordmannen tidlig opp i en 4-0 ledelse, og så ut til å ha full kontroll på kampen.

Popko hadde rett og slett ikke mye å stille opp med i andre sett, som han måtte vinne. Ruud var fullstendig overlegen og styrte kampen. Nordmannen tapte ikke ett eneste game i andre sett. Dermed er det Casper Ruud som avanserer til andre kvalifiseringsrunde etter å ha slått Popko 6-4 og 6-0. I neste runde venter vinneren av oppgjøret mellom Simone Bolelli (218) eller Daniel Brands (201).

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788