Bratholm fikk revansj mot Anker, Gabrielsen vant jentefinalen

av | 17 august, 2017 - 17:28 | Norsk

Simen Sunde Bratholm, Lillian Alexandra Gabrielsen, Leyton Rivera Varas og Sarina Reinertsen ble alle norgesmestre torsdag.

Sunde Bratholm var en av favorittene til å utfordre Viktor Durasovic i seniorutgaven, men ble slått ut allerede i første runde av Peter August Anker. Torsdag møttes duoen på nytt i U19-finalen. Og denne gangen var det ingen tvil. Den regjerende juniormesteren Anker klarte ikke å hamle opp med Bratholm. 18-åringen vant i to sett med 6-0, 6-3 og ble norgesmester for juniorer.

I U19-klassen for jenter fikk Gabrielsen kamp av Mina Adelin Sælen Pedersen. Førstnevnte viste seg å være sterkest og vant oppgjøret 3-6, 6-2, 6-3. Dermed overtok hun tittelen som Norges beste juniorspiller fra Helene Alexandra Heiberg, som hun slo i kvartfinalen.

I U16-klassen var finalisten fra senior-NM, Herman Hagen Høyeraal, naturlig nok favoritt til å vinne turneringen, men unggutten måtte trekke seg før semifinalen. Dermed ble den finale mellom Max Ulv Bakken og Rivera Varas. Sistnevnte stakk av med tittelen etter at Bakken trakk seg på 0-4 i første sett.

15-åringen Reinertsen vant U14-klassen i fjor. Etter å ha vunnet et sett mot Andrea Raaholt i seniorutgaven var hun en forhåndsfavoritt i U16-klassen for jenter og levde opp til stempelet. Reinertsen slo Lily Elida Håseth 7-5, 7-5 i finalen.

Relaterte artikler

Nytt magasin ute

Vårutgaven av Magasinet Tennis Norge er ute – kan kjøpes på Narvesen storkiosk eller på nett.

Helgø i fyr og flamme

Malene Helgø vant sin tredje strake turnering – har vunnet de siste 17 kampene på ITF touren.