Viktor Durasovic

Bare nesten for formsterke Durasovic

Viktor Durasovic leverte en god kamp i første runde av Tyrkia F31 Futures, men måtte gi tapt for andreseedet spanjol.
FORM: Viktor Durasovic vant NM-finalen. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.

Viktor Durasovic leverte en god kamp i første runde av Tyrkia F31 Futures, men måtte gi tapt for andreseedet spanjol.

Viktor Durasovic (nummer 586 i verden) har den siste tiden prestert meget godt. Den nybakte norgesmesteren har spilt seg til to semifinaler på sine tre siste Futures-turneringer. Forrige lørdag gikk han på sitt første tap på ni kamper da han måtte gi tapt i semifinalen i Tyrkia F30 Futures-turneringen.

Onsdag var det klart for Tyrkia F31 Futures-turnering for Durasovic. Trekningen i første runde ble knallhard i andreseedede Javier Marti (323). Den spanske 25-åringen har kommet seg til hele fem Futures-finaler dette året.

Knallstart for Durasovic
Det startet ganske tett og jevnt mellom de to i første sett. Nordstrand-spilleren holdt egen serve, og brøt spanjolen for å gå opp i en tidlig 4-1 ledelse. På stillingen 4-2 brøt dermed Marti tilbake for å holde liv i settet.

Nordmannen leverte gode server, og spilte godt mot sin høyere rankede motstander. Durasovic spilte seg til syv bruddmuligheter, hvor han fikk uttelling på to. Det var det andre bruddet som ble avgjørende for settet, hvor han brøt Marti på stillingen 5-4. Durasovic vant første sett 6-4 og fikk en strålende start på kampen.

Problemer med servene
I det andre settet falt Durasovics førsteserve betraktelig. Det skulle gi problemer mot Marti i det neste settet. Spanjolen brøt til 2-1 ledelse, før Durasovic brøt tilbake til 2-2. Marti brøt på nytt til 4-3, som holdt helt inn til 6-4 i andre sett. Det måtte et tredje og avgjørende sett til for å avgjøre kampen.

I det tredje settet skulle Marti bli for sterk. Durasovic hang godt med i kampen, men det var Marti som fikk det viktige første bruddet i kampen for å ta ledelse 2-1. Durasovic ble brutt på nytt og hadde en lang vei tilbake fra 2-5 i tredje sett.

Nordmannen fikk ikke utteling på sine seks bruddmuligheter i tredje sett, og måtte gi tapt for en spiller som er mye høyere ranket. Det ble exit for Durasovic i første runde av F31 Futures-turneringen på grusen i Tyrkia med settsifrene 6-4, 4-6 og 6-2. 

 

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788