Herman Høyeraal tennis

15-åringen Høyeraal klar for NM-finale i sin andre seniorturnering

Herman Hagen Høyeraal reddet flere settballer og vant semifinalen i norgesmesterskapet. Nå venter kanskje karrierens største utfordring.

 

Herman Hagen Høyeraal gikk videre til finale. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.

Herman Hagen Høyeraal reddet flere settballer og vant semifinalen i norgesmesterskapet. Nå venter kanskje karrierens største utfordring.

Unggutten har imponert de aller fleste under norgesmesterskapet i Frognerparken. Høyeraal hadde nemlig slått ut flere rutinerte spillere før semifinalen i Eirik Sars Grøner og Fredrik Ask. Fredag ventet Christoffer Jansønn Greve i siste hinder før finalen, og det endte med seier 7-5, 7-6 (9-7).

– Jeg spilte stabilt og smart. Jeg spilte mye på hans svakhet, og det er jeg fornøyd med, sier Høyeraal til Tennis-Norge etter kampen.

Nære på
Selv om det endte med seier i to sett, var det like før det ble et tredje og avgjørende sett. Greve hadde nemlig tre settballer på 6-5 i sett nummer to, men sviktet.

– Jeg hadde break i begge settene, settballer i andre sett. Jeg spilte dårlig på de viktige ballene, jeg var kanskje litt sliten fysisk og mentalt. Det har blitt mye kamper i det siste, og det tar på til slutt, men sett under ett de siste 13 dagene er det veldig bra, sier Greve til Tennis-Norge.

Unge Høyeraal snudde dermed kampen og vant i tiebreak. Til vanlig spiller Ullern-spilleren på juniornivå og har kun spilt en seniorturnering tidligere, utenom årets lag-NM. Det var i NM i fjor, der han tapte for Fredrik Ask, og i lag-NM ble det tap for Sars Grøner. Nå har stortalentet slått alle.

– Nivået her så langt er vel på samme nivå som jeg spiller til daglig i U18-klassen internasjonalt, mener Høyeraal.

Durasovic neste
I finalen venter favoritten Viktor Durasovic. Høyeraal går til oppgjøret med absolutt ingen frykt for den toppseedede spilleren.

– Han har presset. Jeg er yngre og skal bare å gå inn og gi alt. Utfordringen blir å holde i gang tempoet, han spiller med et veldig høyt tempo og har en god serve, men jeg har møtt spillere som har like god serve tidligere. Jeg frykter den ikke, sier Høyeraal. 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788