Kan noen utfordre tennisens to mest populære spilllere?

Det er dette som er det store spørsmålet før årets tredje Grand Slam-turnering: Roger Federer og Rafael Nadal har nemlig vært de to aller beste spillerne i 2017 så langt.

Det er nettopp dette som er det store spørsmålet før årets tredje Grand Slam-turnering: Roger Federer og Rafael Nadal har nemlig vært de to aller beste spillerne i 2017 så langt.

Likevel er fortsatt Andy Murray best rangert på verdensrankingen, mens Novak Djokovic og Stanislas Wawrinka er bedre rangert enn Federer. Om de kan gi Federer og Nadal skikkelig kamp er derimot usikkert. Tennis-Norges ekspert er i hvert fall ikke i tvil.

– Jeg tror Rafael Nadal kan ha en god sjanse hvis han overlever den første uken, men jeg ser på Roger Federer som den aller største favoritten, sier Tennis-Norges ekspert, Joachim Bjerke.

Federer har hvilt
Det er rundt ett år siden Federer bestemte seg for å droppe siste halvdel av 2016-sesongen for å helbrede kroppen etter skadeproblemer. I Australian Open var sveitseren tilbake med et brak og vant en Grand Slam-turnering for første gang siden 2012.

– Denne vinteren har Federer spilt bedre enn noensinne, sier ESPNs tennisanalytiker Brad Gilbert til nettstedet.

35-åringen stod derimot over hele grussesongen. Da Federer var tilbake da gressesongen startet endte det med tap i første kamp, men uken etter fulgte veteranen opp med turneringsseier i ATP 500-turneringen i Halle. Wimbledon har han vunnet sju ganger.

– Federers spill passer ekstremt bra på gress. At han har vunnet Wimbledon sju ganger sier sitt, sier ekspert Bjerke.

Nadal i kjempeform
Også Rafael Nadal har endt en titteltørke i Grand Slam-sammenheng i år. Spanjolen var i Australian Open-finalen og var nærmest utilnærmelig i grussesongen, der 31-åringen vant Roland Garros og tok sin tiende tittel i turneringen. Wimbledon har Nadal tidligere vunnet to ganger. Spørsmålet er om kroppen kan tåle enda en hard turnering allerede.

– Bevegelsene er annerledes på gress. Du må komme lavere ned og være litt mer aggressiv. Du må også akseptere at poengene vil være kortere enn på grus. Uansett, så er jeg sikker på at vi kommer til å få se en flott versjon av Rafa, sier trener Carlos Moya, ifølge ATPs hjemmeside.

Hans onkel og trener Toni Nadal mener at det er nettopp kroppen som vil bli avgjørende for utfallet for Nadal.

– Av forskjellige grunner har ikke Rafa spilt så bra på gress de siste sesongene, og han ønsker mer enn alt å være i stand til å gjøre det. Når kroppen tillater han det, er han en veldig god gress-spiller, sier Toni Nadal, ifølge ATPs hjemmeside.

Murray og Djokovic
Verdensener Andy Murray er tittelforsvarer i turneringen etter å ha gått til topps i turneringen på hjemmebane for andre gang i karrieren i 2016. Siden har Murray egentlig slitt med formen og i forrige uke røk briten ut i første runde i ATP 500-turneringen i Queens. I tillegg sliter hjemmefavoritten med en vond hofte.

– Jeg håper jeg kan spille god tennis og forhåpentligvis gjøre en god turnering og gjøre det til en interessant turnering. Jeg ønsker å gjøre det bra. Det er stort, stort arrangement på den britiske kalenderen, sier Murray, ifølge The Independent.

Novak Djokovic har også hatt en dårlig sesong, egentlig har serberen gjort det svakt helt fra sin siste Grand Slam-tittel, Roland Garros i 2016, da han sikret seg fire Grand Slam-seire på rad. 30-åringen har gjort endringer og sparket store deler av støtteapparatet for å finne tilbake til seg selv. Inn har Andre Agassi kommet som trener og i oppkjøringsturneringen i Eastbourne har Djoko tatt seg til finale.

– En gjenoppstått Djokovic med en ny vilje og teknisk overlegenhet burde være i stand til å slå hvem som helst på en god dag. Hvor nyttig Agassis tekniske instruksjoner og hvor god han er til å motivere han foran kamper vil tiden vise, skriver tennisekspert Austin Coutinho.

Raonic nære i fjor
Med sin sterke server er Milos Raonic vanligvis en sterk vinnerkandidat, men canadieren har slitt med formen i det siste. 26-åringen kan likevel ikke avskrives.

En utfordrer er noe overraskende Feliciano Lopez. 35-åringen har to ganger vært i kvartfinale i turneringen, i 2005, 2008 og 2011. Spanjolen vant oppkjøringsturneringen i Queens. Stanislas Wawrinka kan ikke avskrives heller, mens Gaël Monfils har imponert i Eastbourne.

Wimbledon starter i London på mandag.

 

 

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788