Stanislas Wawrinka

Wawrinka eldste i Roland Garros-finale siden 1973

Stanislas Wawrinka slo verdensener Andy Murray og tok seg til sin andre finale i Roland Garros.
Stanislas Wawrinka er klar for finale.

Stanislas Wawrinka slo verdensener Andy Murray og tok seg til sin andre finale i Roland Garros.

Sveitseren ble den første finaleklare spilleren på herresiden i Roland Garros. Wawrinka slo Murray i en svært jevn kamp som gikk til fem sett. I en svingende kamp viste 32-åringen seg for å være hakket sterkere enn sin britiske motstander.

– Det var en fantastisk kamp. Å vinne mot verdenseneren i fem sett, jeg er veldig fornøyd, sa Wawrinka til Eurosport etter kampen.

Skiftet
Kampen begynte svært jevnt. I det første settet brøt Wawrinka først, men Murray slo tilbake umiddelbart. Årsaken til bruddene i sett nummer en var dårlige servegame med upressede feil. Settet endte i tiebreak og der var Murray best med 8-6.

I det andre settet slo Wawrinka tilbake og vant 6-3. Det tredje settet ble igjen jevnt. Igjen fikk Wawrinka det første bruddet, men Murray klarte å slå tilbake og tok settet med 7-5. I det fjerde settet fulgte duoen hverandre til tiebreak, der Wawrinka sikret et fjerde sett med 7-3 i tiebreaket.

I det femte settet var Wawrinka overlegen og vant hele 6-1. Det var sveitserens aggressivitet som sikret finaleplass. Den rutinerte verdenstreeren satte nemlig 87 vinner og hadde hele 77 upressede feil gjennom de 4 timene og 34 minuttene med tennis.

– Murray er en skikkelig fighter og setter press, så det var viktig å fortsette med å gjøre det samme som jeg gjorde, være aggressiv og styre spillet. Jeg var best gjennom fem sett, sa Wawrinka.

Eldste på lenge
Dermed er Wawrinka klar for sin andre finale i Roland Garros. Veteranen fra Sveits gikk til topps i turneringen i 2015. Tennisstjerna har fra før vært i tre Grand Slam-finaler og vunnet alle.

Wawrinka, som er 32 år og 75 dager, er også den eldste spilleren til å nå Roland Garros-finalen siden Niki Pilic med sine 33 år 1973.

I finalen møter Wawrinka vinneren i oppgjøret mellom Rafael Nadal og Dominic Thiem.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788