Suveren Eikeri til topps i årets andre 25.000-dollarsturnering: – Takknemlig

av | 24 juni, 2017 - 12:42 | Norsk, Ulrikke Eikeri

Ulrikke Eikeri imponerte i Baja og tok årets andre tittel da hun vant 25.000-dollarsturneringen i Ungarn.

Ulrikke Eikeri vant i Ungarn. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.


Ulrikke Eikeri imponerte i Baja og tok årets andre tittel da hun vant 25.000-dollarsturneringen i Ungarn.
Den norske 24-åringen har hatt en meget sterk uke. Den fjerdeseedede Oslo-jenta har møtt spillere som er rangert lavere enn henne, men ikke tapt et eneste sett. Det skulle ei heller skje i lørdagens finale i ungarske Baja.
Eikeri har hatt en fin sesong så langt i år. 2017 startet derimot som et mareritt med ankelbrudd, men da hun kom seg på beina igjen, har mye gått på skinner for Norges best rangerte kvinnespiller. Sølvvinneren fra NM vant i april en 25.000-dollarsturnering i USA.
– Jeg har strevd i mange år med litt dårlig spill, mye på grunn av mange skader. Når har jeg hatt en lengre skadefriperiode, og da begynner spillet å sitte bedre. Jeg er veldig takknemlig for ikke å ha hatt en skade på en stund nå. Jeg setter pris på det, sier Eikeri til Tennis-Norge etter seieren.
LES OGSÅ: Stokke tapte finalen i Sverige
Solid seier
I lørdagens finale møtte Eikeri slovakiske Chantal Skamlova. 23-åringen er nummer 394 i verden med en besteplassering på 345.-plass fra 2016. Den slovakiske jenta har et par semifinaler fra 25.000-dollarsturneringer i år og en turneringsseier i en 15.000-dollarsturnering. I tillegg er hun en habil doublespiller med en ranking som nummer 171 i verden.
Det ble lenge et jevnt oppgjør mot Skamlova, som Eikeri hadde noe kjennskap til fra juniornivå fra tidligere. Den norske jenta fryktet et tøft oppgjør, og det fikk hun. I det første settet hadde Skamlova i store deler av settet et lite forsprang, men Eikeri skaffet seg tiebrek. Der lå hun under 1-4, men tok de neste fem poengene og vant settet med 7-4 i tiebreaket.
– Det var en vanskelig kamp. Hun gjorde det vanskelig. Det første settet var veldig jevnt og kunne svingt begge veier, jeg lå jo også under 1-4 i tiebreak. Det første settet var nøkkelen, sier Eikeri.
I det andre settet virket Skamlova å være satt ut og Eikeri hadde momentum. Den norske jenta stormet framover, og det meste virket til å stemme. Tennisspilleren fra Nordstrand var overlegen, selv om hun misset flere matchballer på 5-1, og sikret seg årets andre tittel med 6-2 i sett nummer to.
– Jeg tenkte ikke så mye på det. Jeg tenker ikke over om jeg leder eller ikke, jeg kjemper for hver ball. Jeg hadde overtaket og litt mer kontroll i det andre settet, sier Eikeri.
Rankinghopp
Eikeri får 50 poeng for seieren i Baja på WTA-rankingen. Det vil trolig føre henne opp på en plass godt oppe blant de 300 beste i verden. 24-åringen fra Norge har en 209.-plass fra 2014 som beste plassering, men var skadet i et halvt år etter å ha oppnådd plassen på rankingen.
– Jeg har som mål om å utvikle spesifikke deler av spillet mitt. Når det skjer, så kommer resultatene også. Noe rankingmål har jeg ikke satt meg, rankingen kommer med disse tingene, sier Eikeri.
De to neste ukene skal Eikeri trolig ikke spille noen turnering, men fokusere på trening. For øyeblikket ligger Eikeri som nummer 340 på rankingen.
– Nå skal jeg hjem og slappe av. Jeg har faktisk ikke planlagt programmet videre, det får jeg se på da, sier Eikeri

Relaterte artikler

Larvik og Stavern Masters

Larvik og Stavern Masters

Lexus Grand Prix Summer Tour ble avsluttet med en Masters event i Larvik og Stavern – resultatet ble ikke et sjokk.

Relaterte artikler

Larvik og Stavern Masters

Larvik og Stavern Masters

Lexus Grand Prix Summer Tour ble avsluttet med en Masters event i Larvik og Stavern – resultatet ble ikke et sjokk.

Tittelen glapp for Eikeri

Tittelen glapp for Eikeri

Ulrikke Eikeri og Valentini Grammatikopoulou tapte doubles-finalen i WTA 250 grus-turneringen Lausanne Ladies Open i Sveits.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv