Dominic Thiem

Thiem sjokkerte Djokovic i kvartfinalen

23 år gamle Dominic Thiem sjokkerte den regjerende mesteren Novak Djokovic i kvartfinalen i Roland Garros.
FORNØYD: Dominic Thiem strålte etter å ha slått Novak Djokovic i Roland Garros 2017. Foto: Carine06 via Flickr, (CC BY-SA 2.0)

23 år gamle Dominic Thiem sjokkerte den regjerende mesteren Novak Djokovic i kvartfinalen i Roland Garros.

Novak Djokovic (nummer 2 i verden) hadde vunnet alle de fem tidligere kampene sine mot Dominic Thiem (7) før de skulle møtes til kvartfinale i Grand Slam-turneringen i Paris. Verdenstoeren vant grusturneringen i 2016, og var ute etter å forsvare tittelen. Det skulle bli vanskelig mot talentet Theim.

–Han er klar for å vinne en Grand Slam-turnering psykisk og fysisk, men problemet er fortsatt Roger Federer, Djokovic og Nadal, sa Thiems trener, Gunter Bresnik,  i forkant av turneringen ifølge Forbes.

– En drøm å slå han
I et veldig spennende første sett var det østerrikeren Theim som til slutt vant på tiebreak 7-6 (7-5). I andre sett fikk Thiem et tidlig brudd, og hadde full kontroll på egen serve. På 40 minutter tok Thiem også det andre settet med sifrene 6-3.

Thiem fortsatte jakten på sin første seier mot Djokovic i tredje sett. Det startet på best mulig måte da han brøt serberens to første servegames for å gå opp til en tidlig 4-0 ledelse. Djokovic hadde lite å stille opp med i tredje sett, og fullførte bragden med en nydelig backhand-vinner. Dermed vant østerrikeren 6-0 i tredje sett, og avanserer på vegne av Djokovic i strake sett.

– Det er utrolig for meg, jeg var 0-5 mot han. Å slå han for første gang i en kvartfinale i en Grand Slam er en drøm, sa Thiem etter kampen.

Østerrikeren fortalte også at forholdene var utfordrende.

-Det var vanskelig i dag med mye vind og lavere temperatur enn tidligere. Det var viktig å bevege seg og treffe rent, og det gjorde jeg i dag.

Skadet Carreno-Busta måtte gi seg mot Nadal
I onsdagens andre kvartfinale møttes spansjolene Pablo Carreno-Busta (21) og Rafael Nadal (4). Det skulle ikke bli noen lang kamp. Carreno-Busta måtte kaste inn håndklet litt ut i andre sett med en mageskade. Nadal hadde vunnet første sett 6-2, og ledet andre sett 2-0 før kampen ble avbrutt. Spanjolen møter nettopp Thiem i semifinalen.

– Det er utrolig hvor vanskelig det er å komme langt i en Grand Slam. Man må spille mot de beste runde etter runde. Det blir ikke lettere på fredag, sa Thiem om møtet med Nadal i neste runde.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788