Dominic Thiem

Thiem må slå Djokovic for første gang

To av Roland Garros´s aller største favoritter, Dominic Thiem og Novak Djokovic, spiller om en semifinaleplass tirsdag.
Dominic Thiem klar for kvartfinale.

To av Roland Garros´s aller største favoritter, Dominic Thiem og Novak Djokovic, spiller om en semifinaleplass tirsdag.

Thiem slo for alvor igjennom med semifinale i Roland Garros i fjor, mens Djokovic vant turneringen for første gang i 2016.

I oppkjøringen til Roland Garros har Thiem, sammen med Nadal, vært den beste spilleren. I siste turnering før Grand Slam-turneringen i Paris vant derimot Djokovic over Thiem i semifinalen i ATP 1000-turneringen i Roma.

– Jeg må endre noe sammenlignet med de forrige kampene mot Djokovic. Jeg har fått litt erfaring av å spille mot ham nå, så det kan være ting vi endrer etter å ha snakket med teamet mitt, sa Thiem etter å ha sikret seg kvartfinaleplassen.

Også de fire andre møtene mellom duoen har Djokovic vunnet.

– Jeg tror han er virkelig klar for å ta det et steg opp og gjøre noe spesielt. Jeg er sikker på at han er mer motivert enn noensinne, så han vil komme ut og gjøre sitt for å være på topp. Jeg skal være klar for det, sier Djokovic foran kampen.

Nadal mot landsmann
Den tredje store favoritten, Rafael Nadal, skal også i aksjon tirsdag. Vinner spanjolen over landsmannen og 20.-seedede Pablo Carreno Busta, som Casper Ruud var nære ved å slå i ATP 500-finalen i Rio i februar, møter han vinneren mellom Djokovic og Thiem.

–For meg er Rafael den beste spilleren på dette underlaget. Han er en god venn, så det vil være en spesiell kamp for meg. Jeg vil prøve å nyte den og lære av den. Hadde jeg ikke hatt en sjanse mot han, ville jeg ikke spilt kampen, sier Carreno Busta.

På kvinnesiden har Krisina Mladenovic muligheten til å ta seg videre til semifinalen i Roland Garros og gi det franske publikumet håp om en fransk tittel i år. Motstander Timea Bacsinszky har den franske jenta tidligere vært i tottene på.

I et 1-4-tap i Fed Cup i februar anklaget Mladenovic motstander Bacsinszky for usportslig opptreden i oppgjøret. Den franske jenta hevder hun har lagt det bak seg.

– Jeg ser det ikke slik. Det ville vært en negativ tilnærming til kampen. Jeg forbereder meg ikke til kamper med hevn i tankene.  Jeg vil vinne hver kamp, sier Mladenovic foran kampen.

Wozniacki med stor mulighet
Caroline Wozniacki møter den eneste spilleren igjen som ikke er seedet, uavhengig av kjønn, i latviske Jelena Ostapenko, nummer 47 i verden. 19-åringen har slått ut en seedet spiller på veien. Wozniacki spiller sin første kvartfinale i Roland Garros på sju år.

– Ostapenko går etter vinnere og spiller flatt. Når hun spiller godt er hun vanskelig å spille mot, sier Woznaicki.

 

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788