Melanie Stokke

Stokke tapte finale i 25.000-dollarsturnering etter god start

Melanie Stokke kunne ta sin aller første tittel i en 25.000-dollarsturnering, men tapte finalen etter å ha vunnet første sett.
Stokke vant i Sverige. Foto: Tobias Fröhlich.

Melanie Stokke kunne ta sin aller første tittel i en 25.000-dollarsturnering, men tapte finalen etter å ha vunnet første sett.

For den norske 20-åringen var alle gode ting tre fredag. I sitt tredje semifinaleforsøk tok hun seg til lørdagens finale i 25.000-dollarsturneringen i Ystad. I finalen ble det ikke seier i hennes aller første forsøk.

Dette skjedde mot en spiller med gode resultater i det siste. Førsteseedede Quirine Lemoine er nummer 149 i verden. Den nederlandske kvinnen tok seg i sin forrige turnering gjennom kvalifiseringen og til første runde i Grand Slam-turneringen i Roland Garros. For ni måneder siden slo 25-åringen Stokke i tre sett.

LES OGSÅ: Eikeri til topps i Ungarn

Nesten
Denne gangen holdt det på å gå motsatt vei. Stokke, som har spilt en kjempeturnering og ikke hadde tapte et sett på veien mot finalen, fikk en kjempestart på kampen mot motstanderen fra Nederland. I det første settet stemte det meste for Stokke, som vant settet hele 6-1.

I sett nummer to måtte derimot Stokke jobbe en god del mer. Oslo-jenta havnet under 1-3, men hentet inn forspranget og tok ledelsen med 4-3. Nordstrand-spilleren holdt den ikke lenge og Lemoine vant settet 6-4 etter å ha misset på en settball på 5-4.

Også i det tredje settet ble det tøft for Stokke. Lemoine spilte godt, og selv om den norske jenta ledet 2-0, endte det med 6-3-seier for den nederlandske jenta, men Stokke er uansett en erfaring rikere. Med seier ville Lemoine vært den høyest rangerte spilleren Stokke hadde slått.

Rankinghopp
Stokke vil trolig gjøre et lite rankinghopp likevel. Finalen gir henne 30 poeng på WTA-rankingen. Det vil sannsynligvis føre til at den norske jenta setter ny bestenotering på verdensrankingen med god margin.

Allerede i neste uke er det nye muligheter for Stokke. Da spiller hun en 25.000-dollarsturnering i svenske Lund.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788