Ruud vant i double-comeback

Casper Ruud gikk videre til andre runde i sin første kamp i double i en turnering, utenom Davis Cup, siden oktober.
Casper Ruud videre i double. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.

Casper Ruud gikk videre til andre runde i sin første kamp i double i en turnering, utenom Davis Cup, siden oktober.

Nordmannen har ikke spilt double siden en Challenger-turnering i Santiago i oktober i spill på egen regning. I Davis Cup har unggutten derimot spilt double både mot Latvia i februar og Danmark i april.

Unggutten skulle egentlig opp mot en av verdens beste doublespillere, Marcel Granollers, nummer 14 i verden i double, og Gerard Granollers, men duoen trakk seg fra doubleturneringen i ATP Challenger-turneringen i Lyon.

Dermed møtte Ruud og partner Mark Vervoort, som er en doublespesialist, duoen Alexander Centenari og Jeremy Jahn. Det endte med seier i en meget jevn kamp. Ruuds lag vant 7-6 (7-2), 6-7 (6-8), 10-5.

Tirsdag ble det også klart at Ruud ikke kan møte en bedre rangert spiller enn seg selv før i en eventuell finale. Andreseedede Marcel Granollers, nummer 105 i verden, men som var rangert som nummer 77 i verden senest søndag, røk nemlig ut av turneringen for Aleksandr Nedovyesov (244).

Den best rangerte spilleren Ruud kan møte før finalen er nå Paul-Henri Mathieu (#125). I en eventuell finale er førsteseedede Horacio Zeballos (#47) den beste rangerte spilleren Snarøya-gutten måtte gå opp mot.

Onsdag spiller Ruud andre runde mot Jan Satral (144) tidligst klokken 12.30.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788