Casper Ruud

Ruud nærmer seg rankingmål

Casper Ruud gjorde nok en god kamp i ATP Challenger-turneringen i Lyon og slo ut sterke Jan Satral i andre runde.
Casper Ruud med gode muligheter. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.

Casper Ruud gjorde nok en god kamp i ATP Challenger-turneringen i Lyon og slo ut sterke Jan Satral i andre runde.

Den norske unggutten brukte snaut en og en halvtime på å slå Lorenzo Giustino mandag og var ikke noe dårligere i andre runde mot Jan Satral. Oppgjøret tok rett i overkant av en time.

Motstanderen fra Tsjekkia er nummer 144 i verden, noe som er åtte plasser bak hans beste plassering på 136.-plass fra oktober 2016. 26-åringen var svært nære ved å ta seg videre til hovedrunden i French Open, men tapte i tiebreak i kvalifiseringsfinalen. I uken etter tok han seg til semifinale i en Challenger-turnering i Vicenza.

Solid spill
Igjen spilte Ruud en god kamp. I første runde mandag stemte det aller meste for Snarøya-gutten. Også onsdag satt spillet for 18-åringen, foruten om tre dobbeltfeil, leverte nordmannen en kamp av høy kvalitet.

Det første settet startet jevnt, men på 3-2 fikk stjerneskuddet et brudd. Det var nok til å vinne settet med 6-3, selv om han misbrukte to breakballer og måtte redde en selv.

Oppgjøret mot Satral utviklet seg på mange måter på samme vis som mot Giustino. I det andre settet var nordmannen kanskje enda bedre og brøt umiddelbart. Til slutt endte det i 6-2-seier. Mot Giustino ble det 6-4, 6-0.

Topp 100 på mandag?
Nordmannen vil dermed nærme seg målet om å klatre opp topp 100 i verden på ATP-rankingen. Ruud får 17 nye poeng for å nå kvartfinalen i Lyon. Likevel må norgesmesteren trolig skaffe seg rundt 45 poeng for å komme topp 100 allerede nå.

Det kan være mulig allerede til neste ranking. Tar Ruud seg helt til finalen vil han sikre seg 55 poeng. Med en eventuell finaleseier blir det 90 poeng.

Veien mot en finale ser heller ikke umulig ut for Ruud. I kvartfinalen venter vinneren i oppgjøret mellom Laurynas Grigelis, nummer 256 i verden, og 16-åringen Felix Auger Aliassime, nummer 336 i verden. Ikke før i finalen kan stortalentet møte en spiller bedre rangert enn seg selv.

Kvartfinalen spilles fredag, men Ruud skal spille andre runde i double torsdag.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788