Ruud nær snuoperasjon – tapte for canadisk stortalent

Casper Ruud fant aldri helt flyten i kvartfinalen av ATP Challenger-turneringen i Lyon og tapte for Felix Auger-Aliassime.
Casper Ruud tapte i Lyon. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.

Casper Ruud fant aldri helt flyten i kvartfinalen av ATP Challenger-turneringen i Lyon og tapte for Felix Auger-Aliassime.

Den unge nordmannen ble på forhånd sett som favoritt mot Auger-Aliassime. Ruud hadde spilt svært solid i de to første kampene i turneringen og har vesentlig høyere ranking enn fredagens unge canadiske motstander.

Derimot er Auger-Aliassime sett på som et svært stort talent, og 16-åringen vant allerede som 14-åring en Challenger-kamp. Til tross for sin unge alder er canadieren allerede nummer 336 i verden. Supertalentet kommer også rett fra juniorfinale i Roland Garros og vant juniorutgaven av US Open i fjor.

Forsvar
For i oppgjøret mellom to av tennissportens største talenter var det Auger-Aliassime som viste seg å være sterkest i store deler av kampen. Talentet fra Canada fikk styre mye av spillet, mens Ruud måte løpe mye på defensiven.

Det tok lang tid før Snarøya-gutten klarte å finne samme flyt og rytme som i de to første rundene i turneringen. Ruud brukte lang tid på å skaffe seg en breakmulighet i kampen, og da den først kom var det en gavepakke fra Auger-Aliassime, som på sin side fikk totalt seks breakmuligheter. Da canadieren brøt hadde han ved begge anledningene to breakmulighet i samme game i de to settene.

Begge gangene reddet Ruud den første breakballen, blant annet med et serveess på andreserve i det første settet. 18-åringen fulgte derimot opp med en dobbeltfeil. Både i første- og andre sett ble unggutten brutt på 2-2.

Vendepunkt
Auger-Aliassime så egentlig ut å gå mot en sikker seier, men plutselig stoppet det opp for unggutten. Stjerneskuddet skulle serve inn kampen på 5-4, men på stillingen 30-15 i gamet gjorde han sin første dobbeltfeil for kampen og fulgte opp med en ny. Ruud fikk dermed sin første breakmulighet, og den utnyttet han, mye takket være et mislykket vinnerforsøk fra motstanderen.

Settet endte derfor i tiebreak, og der fortsatte Auger-Aliassime å slite. Canadieren hadde flere dårlige server og gjorde en dobbeltfeil til, mens Ruud var solid. Nordmannen tok det andre settet med 7-4 i tiebreaket, mye takket være en gavmild og mulig nervøs motstander.

I det tredje settet ble det jevnt. Auger-Aliassime spilte ikke like solid som tidligere i kampen, men klarte ikke å få breakballer. På 5-4 kom canadieren opp på deuce og skaffet seg matchball. Unggutten ble defensiv, og Ruud hadde muligheten til å sette vinnere, men lyktes ikke og sendte til slutt en halv-volley i nettet. Dermed ble det tap 4-6 i det tredje settet.

Bestenotering
Ruud setter likevel trolig ny bestnotering på ATP-rankingen. Kvartfinalen har sikret talentet fra Norge 17 poeng, noe som gjør at sannsynligvis klarter fra 113.-plass til 108.-plass på verdensrankingen.

I neste uke fortsetter jakten på ATP-poeng for å komme topp 100 i verden. Da går turen til Challenger-turneringen i franske Blois.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788