Ruud møter fransk overraskelse: – Vil bevise at jeg er mer stabil

Casper Ruud mener at det skal være mulig å ta seg videre til semifinale i ATP Challenger-turneringen i Blois.

Casper Ruud mener at det skal være mulig å ta seg videre til semifinale i ATP Challenger-turneringen i Blois.

Den norske 18-åringen har fightet godt og i perioder spilt sterkt under tøffe forhold i de to første rundene i Blois. I fredagens kvartfinale venter franske Calvin Hemery.

Franskmannen slo noe overraskende ut tredjeseedede Thiago Monterio, nummer 98 i verden, i andre runde, en spiller for øvrig Ruud også har slått. 22-åringen fra Frankrike er nummer 241 i på ATP-rankingen og har ikke vært høyere enn på en 199.-plass.

– Han er høyrehendt, i motsetning til Jonathan Eysseric i andre runde. Han ønsker litt mer å styre spillet, og han er en atletisk spiller. Jeg prøver å spille mer stabilt og spille mitt spill. Han er en god spiller, men jeg vil bevise at jeg er litt mer stabil, sier Ruud til Tennis-Norge.

Unggutten fra Snarøya røk ut i kvartfinalen i Lyon for en uke siden, men håper på å komme lengre i franske Blois.

– Jeg ønsker å gjøre det så bra som mulig. Feelingen hjeper for å komme gjennom kampene, men det er viktig å være god i neste kamp. Det kan være mulig å vinne på fredag. Jeg er femteseedet, så rankingmessig har jeg en fordel. Det er greit å vite at man slipper å møte en seedet spiller i første runde. Jeg håper på en god uke, sier Ruud.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788