Jelena Ostapenko

Ostapenko vant bursdagsduellen – klar for finale

Jelena Ostapenko er klar sin første Grand Slam-finale noensinne etter seieren på bursdagen i Roland Garros.
Jelena Ostapenko er klar for finale. Creative Commons.

Jelena Ostapenko er klar sin første Grand Slam-finale noensinne etter seieren på bursdagen i Roland Garros.

Ostapenko feiret 20-årsdagen med å ta seg til finale i Roland Garros etter seier over Timea Bacsinszky, som også hadde bursdag torsdag. I en jevn kamp ble det seier 7-6 (7-4), 3-6, 6-3 for den latviske jenta på hovedarenaen i Paris.

– Jeg elsker å spille her. Jeg nyter hver kamp. Jeg synes jeg spilte ganske bra i dag. Det var veldig tøft fordi jeg har mye press på meg i en semifinale, så jeg prøvde å ha kontrollen på følelsene, sa Ostapenko etter kampen.

Overraskelse
Få hadde sett for seg at Ostapenko skulle ta seg til finalen før turneringen. 20-åringen er nummer 47 i verden og har på sitt beste vært nummer 33. Stortalentet fra Latvia har faktisk aldri vunnet en WTA-turneringen, selv om hun har vært i tre finaler. Nå får hun mulighet til å vinne sin første finale på WTA-nivå i selveste Roland Garros.

Ostapenko er også den første spilleren noensinne fra Latvia som når en Grand Slam-finale, uavhengig av kjønn. Den latviske jenta har alltid vært et stort talent og vant i 2014 juniorutgaven av Wimbledon. På juniorrankingen har ungjenta en besteplassering som nummer to.

Jenta fra Latvia spilte en meget god kamp og dikterte de fleste av poengene torsdag. Ostapenko hadde desidert flest vinnere og spilte svært offensivt mot forsvarsspilleren Bacsinszky.

– Jeg spiller aggressivt, det er slik jeg spiller. Jeg visste det kom til å hjelpe meg, men jeg visste at jeg burde være konsistent også, sa Ostapenko.

Halep eller Pliskova?
På veien mot finalen har 20-åringen også slått ut blant andre OL-vinner Monica Puig, Samantha Stosur og Caroline Wozniacki.

I finalen venter vinneren i den andre semifinalen mellom andreseedede Karolina Pliskova og tredjeseedede Simona Halep.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788