Nadal vant Roland Garros uten å tape et eneste sett

av | 11 juni, 2017 - 17:38 | Norsk

Rafael Nadal utklasset Stanislas Wawrinka i Roland Garros og tok sin tiende tittel i turneringen.

Rafael Nadal utklasset Stanislas Wawrinka i Roland Garros og tok sin tiende tittel i turneringen.
Den ubestridte gruskongen er definitivt tilbake på tronen. Nadal vant Roland Garros ni ganger mellom 2005 og 2014, men har gått to år uten å vinne turneringen. Flere har fryktet at spanjolen ikke skulle klare å ta en ny tittel i Paris. Søndag ble det derimot et faktum.
– Det et fantastisk øyeblikk utpå her for meg. Jeg har klart å vinne ti ganger, det er veldig spesielt, sa Nadal til Eurosport, etter seieren.
Tangerte rekord
Nadal overkjørte nemlig Wawrinka i finalen på den røde grusen. 31-åringen styrte spillet, og Wawrinka kom aldri skikkelig inn i det og klarte ikke å sette alle vinnerne sveitseren er avhengig av. Den spanske tennisstjerna vant derfor i tre sett med hele 6-2, 6-3, 6-1.
Det betyr at Nadal ikke har tapt et eneste sett gjennom hele turneringen. Det er tredje gang gruskongen klarer denne bragden i turneringen. Det skjedde også i 2008 og 2010. Med søndagens triumf tangerer han Björn Borgs rekord på å ha vunnet en Grand Slam-tittel tre ganger uten å tape et sett.
– Jeg er veldig følsom her nå. Jeg har så mye følelser i meg. Følelsen jeg har er ubeskrivelig. Det er mye adrenalin og nervøsitet i spill. Dette er den mest viktige turneringen i karrieren min, så å vinne her igjen er helt fantastisk. Det kan ikke sammenlignes med noe, sier Nadal.
Comeback
Flere har spekulert i at Nadal, etter flere år med titteltørke i Grand Slam-sammenheng på grunn av skader, var ferdig på toppnivå. I år har spanjolen derimot motbevist kritikerne.
At Nadal skulle heve seg på grus igjen var egentlig ikke vanskelig å se for seg, men gruskongen har levert også bra på hard court i Australian Open og i flere andre store turneringer på underlaget. I grussesongen har han nærmest var utilnærmelig.

Relaterte artikler

Nytt magasin ute

Nytt magasin ute

Vårutgaven av Magasinet Tennis Norge er ute – kan kjøpes på Narvesen storkiosk eller på nett.

Relaterte artikler

Helgø i fyr og flamme

Helgø i fyr og flamme

Malene Helgø vant sin tredje strake turnering – har vunnet de siste 17 kampene på ITF touren.

Nytt magasin ute

Nytt magasin ute

Vårutgaven av Magasinet Tennis Norge er ute – kan kjøpes på Narvesen storkiosk eller på nett.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv