Rafael Nadal

Nadal: – Trodde jeg skulle fiske i båten på Mallorca nå

Rafael Nadal hadde aldri sett for seg at han skulle vinne Roland Garros i 2017 da han vant turneringen for første gang i 2005.
Rafael Nadal. Creative Commons.

Rafael Nadal hadde aldri sett for seg at han skulle vinne Roland Garros i 2017 da han vant turneringen for første gang i 2005.

Ingen mannlig tennisspiller har vunnet like mange titler som Nadal i en og samme Grand Slam-turnering. Spanjolen hadde rekorden allerede før søndagens finaleseier over Stanislas Wawrinka. Med sin tiende tittel i turneringen er han nå tre foran de neste på lista. Det så han ikke for seg da han vant sin første tittel i Paris i 2005.

– I 2005 trodde jeg at jeg skulle fiske i båten min på Mallorca i 2017. Jeg trodde faktisk ikke at jeg skulle ha en så lang karriere og vinne mange turneringer, sa Nadal på pressekonferansen etter finalekampen, ifølge BBC.

Ubestridt konge
Det er ingen tvil: Nadal er kongen av Roland Garros. Turneringen har derfor fått en svært spesiell betydning for 31-åringen.

–Denne turneringen er veldig spesiell for meg, og det er sant at dette er enestående. Tro meg, jeg er veldig glad for at jeg er den som har gjort det, sa Nadal.

Selv om det kun er gruskongen som har klart å ta ti titler i samme Grand Slam-turnering på herresiden, tror Nadal ikke det mulig for andre å gjøre det.

– Hvis jeg kan gjøre det, så kan andre gjøre det, men omstendighetene må være riktige. De riktige ingrediensene for å vinne ti Roland Garros-titler, sa Nadal.

– På sitt beste
Etter å ha blitt knust i tre sett i finalen, og dermed ha tapt sin første Grand Slam-finale på det fjerde forsøket, mener Wawrinka at Nadal aldri har vært bedre.

–Jeg er sikker på at han spiller bedre enn noensinne. Ikke bare her, jeg synes han har gjort det siden starten av året. Du kan se at han spiller mer aggressivt og er mer nær linja. Dette er helt klart det beste han har spilt. Det er derfor han vinner så mye, sa Wawrinka.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788